Najsretniji parovi posjeduju pet jednostavnih vještina, tvrde bračni savjetnici

Foto: Unsplash

Zbog modernog i ubrzanog načina života, parovi često u prvi plan stavljaju posao i ostale svakodnevne obaveze, a gube povezanost kao par. Komunikacija postaje sve slabija, što može negativno utjecati na intimu, tvrde bračni savjetnici Mary Ellen Goggin i Jerry Duberstein.

"Često se ono što je stvarno važno izgubi u rutini svakodnevice, a emocionalna bliskost pati. Srećom, postoje vještine koje mogu ojačati vašu vezu", rekli su za YourTango. Prema Goggin i Dubersteinu, ovo su vještine koje posjeduju najsretniji parovi.

1. Budite iskreni o svojim potrebama

"Ako osjećate nezadovoljstvo zbog loše komunikacije, važno je iskreno reći što vam treba. Ne možete očekivati da vaš partner zna što mislite, ako to ne izrazite jasno", napominju savjetnici.

2. Slušajte pažljivo

Slušanje nije pasivno čekanje da dođe red na nas. Ključno je slušati bez prekidanja te dati partnerima prostor da izraze svoje misli i emocije.

3. Postavljajte otvorena pitanja

Pitanja poput "Kako si se osjećao/la nakon razgovora s prijateljima?" potiču dublje razgovore i pomažu vam bolje razumjeti partnera. Osim toga, takva pitanja potiču razgovor, što je vrlo važno. "S druge strane, ako pitate 'Jesi li dobro?', vjerojatno ćete dobiti samo 'da' kao odgovor", upozoravaju Goggin i Duberstein.

4. Ne očekujte da vam partner čita misli

Pretpostavke poput "trebao/la bi znati" često vode do frustracija. Jasna komunikacija sprječava nesporazume i rast nezadovoljstva.

5. Budite partner kakvog želite imati

"Pokažite svojim primjerom kako biste voljeli da vas partner tretira. Preuzmite inicijativu i postavite temelj za razgovor. Zdrava komunikacija može osvježiti, pa čak i spasiti vašu vezu ili brak", zaključuju savjetnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.