HLADNA salata od krumpira, jaja i povrća izvrstan je prilog uz mesna jela ili ribu s roštilja. U hladnjaku je možete čuvati dva dana nakon pripreme.
Sastojci:
2 kg krumpira
4 kuhana jaja
žlica soli
šalica majoneze
šalica kiselih krastavaca
pola šalice narezanog crvenog luka
pola šalice nasjeckane zelene paprike
pola šalice narezanog celera
svježi peršin
2 žlice octa
2 žlice soka od limuna
žlica maslinovog ulja
jedna do dvije jalapeno papričice
pola žličice slatke paprike
Priprema:
Krumpir skuhajte, pustite da se ohladi, pa ga oljuštite i narežite u veću posudu na komade veličine zalogaja. Isto napravite s jajima. Pomiješajte krumpir i jaja i posolite.
Majonezu pomiješajte sa svim ostalim sastojcima, te dodajte smjesi krumpira i jaja. Začinite paprom i dobro promiješajte.
Dobar tek!