Psihologinja: Želite bolji odnos s djecom? Prakticirajte ove navike

Foto: Pexels

Jačanje veze s djecom može biti ispunjeno nagradama, ali i izazovima. Budući da djeca prolaze kroz razne prepreke tijekom odrastanja, dinamika između njih i roditelja neizbježno se mijenja i zahtijeva nove pristupe za održavanje odnosa i bliskosti.

Dakle, sretna i povezana obitelj pruža podršku i osjećaj sigurnosti svakom članu. U takvoj atmosferi ključni su ljubav i razumijevanje, a edukatorica za odgoj, majka i dječja psihologinja Jaimie Bloch otkrila je još nekoliko važnih faktora. U nedavnoj objavi na Instagramu istaknula je deset načina za povezivanje s djecom.

  1. Jutarnji razgovori: Započnite svaki dan kratkim jutarnjim razgovorom.
  2. Pokušajte svi živjeti u trenutku: Provedite nekoliko minuta svaki dan prakticirajući duboko disanje ili promatrajući prirodu.
  3. Obiteljski obroci: Obiteljske večere učinite prioritetom. Iskoristite to vrijeme za razgovor o danu i podijelite dojmove, savjetuje Bloch. Možete uvesti tradiciju dijeljenja "najboljih i najgorih trenutaka dana".
  4. Priče prije spavanja: Zajedno čitajte priču, razgovarajte o danu ili pričajte o snovima i planovima.
  5. Tjedne obiteljske aktivnosti: Organizirajte tjednu obiteljsku večer uz igre, filmove ili pustolovine na otvorenom. Neka se izmjenjuju oni koji biraju aktivnost.
  6. Aktivno slušanje: Vježbajte aktivno slušanje, pokažite iskreno zanimanje za ono što djeca govore i reflektirajte njihove misli, ističe psihologinja.
  7. Zajednički kreativni projekti: Sudjelujte u zajedničkim kreativnim projektima.
  8. Vrijeme bez tehnologije: Uvedite redovita razdoblja bez tehnologije kako biste se povezali bez ometanja.
  9. Proslavite male uspjehe: Zajedno slavite male uspjehe i postignuća.
  10. Zabavljajte se i igrajte.

"Ako ste roditelj koji želi više uživati s djecom ili se bolje povezati, ali se ponekad izgubite u svakodnevnim obavezama i disciplini te zaboravite kako se uključiti u njihove aktivnosti, ove navike mogu pomoći", zaključuje Bloch.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.