Savjetnica: Ako se partner ponaša ovako, ne voli vas iskreno

Foto: Shutterstock

Ljubav može biti predivna, ali i zbunjujuća. Ponekad je važno zastati i pažljivije pogledati ponašanje partnera kako bismo procijenili odnos. Kada osjećamo da nešto nije u redu, teško je suočiti se s pitanjem poštuje li nas i voli li nas onako kako zaslužujemo. Stoga je savjetnica za veze i odnose, Janet Ong Zimmerman, istaknula tri znaka koja ukazuju da muškarac ne voli i ne poštuje svoju partnericu.

1. Niste upoznali njegove prijatelje, obitelj itd.

"Ako muškarac oklijeva upoznati partnericu sa svojom obitelji i prijateljima ili ih drži odvojeno, to može biti znak da ne postoji želja za dubljim povezivanjem. Studije naglašavaju da je uključenost u društvene mreže obitelji i prijatelja ključna za zdrave i stabilne veze. Odbijanje takve uključenosti može ukazivati na nedostatak posvećenosti ili interesa za dugoročnu vezu", upozorava savjetnica.

2. Sebe stavlja na prvo mjesto, a vas na drugo

Zimmerman objašnjava: "Kada muškarac svojim postupcima ostavlja dojam da je partnerica u pozadini i ne daje osjećaj prepoznatosti u vezi, to može biti znak da odnos nije uravnotežen. Ključno je osjećati se viđenim i cijenjenim u vezi. Racionaliziranje partnerovih postupaka, koji izazivaju osjećaj zanemarenosti, može dovesti do ignoriranja važnih znakova."

3. Loše se odnosi prema vama i krivi vas kada stvari pođu po zlu

Ponašanje i djela često su pouzdaniji pokazatelji od riječi, tvrdi savjetnica. 

"Ako se u vezi loše postupa s partnerom, a odgovornost za probleme prebacuje na drugu osobu, to može ukazivati na toksičnu dinamiku. Prema Gottman Institute, zdrave veze karakterizira omjer pet pozitivnih interakcija na jednu negativnu, a kada taj omjer izostane, to može signalizirati problem. Najvažnije je obratiti pažnju na partnerove postupke jer oni govore više od riječi; pravi partner će dosljedno pokazivati da ste mu prioritet i da je istinski zainteresiran za vas kao osobu", zaključila je Zimmerman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.