Savjetnica: Jednostavne tri navike mogu spasiti svaku vezu

Foto: Shutterstock

Svi imamo veze koje nam mnogo znače, bilo da su romantične ili ne. U teškim vremenima, kada se čini da stvari nisu jasne, rad i trud ključni su za očuvanje tih veza. No, kako to učiniti? Savjetnica za parove i terapeutkinja, Margaret Paul, tvrdi da određene navike mogu doprinijeti poboljšanju romantičnih veza. Podijelila je nekoliko savjeta.

1. Pustite prošlost

"Zadržavanje starih pritužbi dio je namjere zaštite. Okrivljavanje partnera za vašu bol umjesto preuzimanja odgovornosti za sve odluke koje ste napravili, rezultirat će nezadovoljstvom", objašnjava savjetnica za YourTango. Dakle, ako želimo spasiti vezu, trebamo rješavati sukobe odmah, a ne stalno se vraćati na njih.

2. Prihvatite nedostatak kontrole nad partnerom

Paul ističe: "Odlučite vidjeti svog partnera kao vlastitu osobu. Naučite cijeniti razlike umjesto da pokušavate pretvoriti partnera u sebe. Podržite svoje partnere i partnerice da postanu ono što žele. Podržite ih u onom što im donosi radost, preuzimajući odgovornost za sve strahove koje vam njihova neovisnost donosi."

3. Budite ljubazni prema sebi i drugima, čak i kada su potaknuti vaši strahovi

Ako smo zaglavili u načinu razmišljanja o zaštiti i kontroli, nećemo moći napraviti ovaj izbor. Dakle, važno je da smo otvoreni za učenje kako bismo mogli donositi te odluke i poboljšati svoj odnos.

"Samosuosjećanje je u brojnim studijama povezano s nižim razinama anksioznosti i depresije, boljim snom, pa čak i poboljšanom imunološkom funkcijom. Vi ste odgovorni za svoju namjeru, a mogućnost da otpustite potrebu za kontrolom ili zaštitom i usmjerite se na učenje o ljubavi prema sebi i partneru uvijek vam je dostupna", zaključuje savjetnica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.