Savjetnik: Parovi koji redovito vode tri razgovora imaju najromantičnije veze

Foto: Pexels

Veze bez granica mogu izazvati nesporazume i frustracije. Iako mnogi misle da su granice nepotrebne ili čak uvredljive u romantičnim odnosima, tvrdi savjetnik za veze, Randy Skilton.

"Neki vjeruju da njihov partner treba predvidjeti njihove želje i potrebe, dok drugi strahuju da će granice narušiti spontanost i romantiku. Međutim, postavljanje granica ključno je za sprječavanje zamjeranja i stvaranje prostora za iskrenu ljubav", objasnio je za YourTango.

Dakle, kako bi veza bila uspješna, ključno je obaviti nekoliko možda neugodnih razgovora. Savjetnik je izdvojio tri važna razgovora koja doprinose zdravoj i sretnoj vezi.

1. Razgovor o postavljanju granica

Iako može zvučati čudno, razgovor o tome kako ćemo postavljati granice u vezi, iznimno je važan.

"Ovaj razgovor pomaže u uspostavljanju odgovornosti i stvaranju jasnih očekivanja. Kada su granice postavljene, smanjuju se nesporazumi i konflikti jer postaje jasno tko je odgovoran za što. Granice također omogućuju otvoreno komuniciranje svojih emocionalnih granica, čime gradite zdravu i mirniju vezu", ističe Skilton.

2. Razgovor o izražavanju intimnosti

Svaka osoba ima različite potrebe i stilove izražavanja intimnosti. Savjetnik naglašava: "Možda vi i vaš partner imate drugačije preferencije kad su u pitanju vrijeme ili učestalost intimnih trenutaka. Ovaj razgovor omogućuje da se jasno odrede potrebe i očekivanja, čime izbjegavate situacije u kojima jedan partner mora glumiti zadovoljstvo. Kršenje intimnih granica može dovesti do nezdrave ili čak nasilne veze."

3. Razgovor o financijama

Financije su često osjetljiva tema u vezi i mogu izazvati nesuglasice. Stoga da bismo izbjegli neugodnosti, važno je redovito razgovarati o financijskim granicama, poput toga koje iznose treba zajedno odlučiti prije kupovine. Važno je uskladiti se oko potrošnje, štednje i zajedničkih financijskih ciljeva.

"Razgovor o financijama nije znak neuspješne veze, već način da izbjegnete potencijalne probleme u budućnosti. Znakovi zdrave veze uključuju granice koje se mogu mijenjati tijekom vremena. Kako vaša veza napreduje i kako bolje upoznajete jedno drugo, vrste granica se mogu prilagođavati. Ne ustručavajte se ponovo razgovarati o granicama kad god to bude potrebno", zaključio je Skilton.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.