Sedmogodišnjak spasio život kolegi iz razreda izvevši Heimlichov zahvat

SEDMOGODIŠNJI heroj spasio je život svom kolegi iz razreda koji se gušio izvevši Heimlichov zahvat na njemu.

Maleni David Diaz Jr. je učenik drugog razreda osnovne škole Woodrow Wilson u Binghamtonu u New Yorku, a nakon svog pothvata proglašen je herojem i primio posebne počasti.

Otkrio je da je o tom zahvatu naučio gledajući seriju Dobar doktor sa svojim roditeljima

Prema njegovim riječima, situacija je krenula po zlu nakon što je jedan od njegovih prijatelja, po imenu DeAndre, prestao disati nakon što mu je komad pizze zapeo u grlu za vrijeme ručka.

Bez oklijevanja, David je otrčao do DeAndrea i napravio na njemu Heimlichov zahvat - metodu koja se koristi kad se netko guši, a koja uključuje omotavanje ruku oko torza osobe, s leđa, i izvođenje trzaja pritiskom stisnutih šaka na trbuh, što pomaže pri izbacivanju hrane.

Rekao je da je naučio kako to učiniti nakon što je sa svojim tatom, Davidom Diazom starijim, gledao nekoliko epizoda ABC-jeve medicinske drame. Premda su učitelji bili u blizini, mali David je nesretnom prijatelju bio najbliži i nije oklijevao ni trenutka da mu pomogne.

Sedmogodišnjak je objasnio da uvijek treba pomagati ljudima koji su u opasnosti, dodajući da je djelovao bez razmišljanja. „Ako se netko guši ili je u opasnosti, uvijek ga morate spasiti. Ako to ne učinite, onda bi to moglo biti jako tužno”, rekao je, kako prenosi Daily Mail.

Brza Davidova reakcija je spasila dječakov život, a za iskazanu hrabrost nagradio ga je senator države New York Fred Akshar, koji mu je početkom ovog tjedna uručio nagradu Senata države New York.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.