Šest znakova da ste dosadna mama o kojoj svi u školi pričaju

Foto: EPA

POVRATAK u školu nije stresan samo za djecu. Povrh novca koji roditelji moraju potrošiti kako bi opremili djecu za povratak u školske klupe, tu su i odnosi među majkama.

"Roditeljstvo je jako osjetljiva tema. Svatko ima različite standarde, drugačiju obiteljsku dinamiku i vrijednosti", rekla je stručnjakinja za bonton Jo Bryant za Daily Mail.

"U većini razreda u osnovnoj školi postoji mješavina roditelja, od vrlo učinkovitih do uvijek neorganiziranih, koje nije briga. Idealno je biti u sredini", dodala je Bryant.

Bryant je otkrila šest najčešćih pogrešaka koje treba izbjegavati kako biste se društveno uklopili.

WhatsApp bonton

Grupe na WhatsAppu služe za važne poruke, i mnogi roditelji požele izaći iz njih kada se pokrenu rasprave o nevažnim temama. Međutim, nije prihvatljivo izlaziti iz takvih grupa, kao ni zasipati ih pitanjima jer time možete živcirati druge. Teme u roditeljskim grupama moraju biti praktične i služiti isključivo akademskim svrhama.

Radite od kuće dok su druga djeca kod vas na igranju

Rad od kuće danas je uobičajen, ali nemojte zakazivati igranje s drugom djecom dok imate posla. Čak i ako je to u redu s drugom stranom, morate biti pristupačni djeci. Ostavite otvorena vrata svog kućnog ureda i dajte djeci do znanja da ćete biti tamo u slučaju da vas zatrebaju.

Ne sudjelujete u događajima

Nije nužno volontirati na svakom događaju, ali ako sudjelujete, trebali biste ponuditi pomoć. Drugim roditeljima može biti frustrirajuće vidjeti vas kako hodate uokolo i uživate na školskom događaju, ali nikada ne radite ništa iza kulisa.

Žalite se na druge roditelje

Tračevi se brzo šire, i nema razloga loše govoriti o tuđem roditeljskom stilu.

Koristite telefon na igralištu ili u parku

Igralište nije vaš ured i, kad ste tamo, trebali biste se kloniti telefona, osim ako nije hitno. Telefonski razgovor ne daje samo ozračje suzdržanosti, već i šalje poruku da vam dijete nije prioritet. Odlaganje telefona također daje vašem djetetu dobar primjer da bude prisutno.

Hvalite se svojim djetetom

Naravno, trebali biste biti ponosni na svoje dijete i njegov uspjeh, ali drugi roditelji to vjerojatno ne žele čuti, pogotovo kada uspoređuju vaše dijete sa svojom djecom. Ako drugi roditelj pohvali vaše dijete, zahvalite, ali nemojte nastaviti isticati svoje dijete i hvaliti se time koliko mu dobro ide.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.