SUPRUGA domaćeg nogometaša Olivera Zelenike, Dorin, poznato je ime i među domaćim blogericama. No, osim ljubavi prema modi, ne skriva i svoju ljubav prema pripremi slastica.
Na njezinom Instagram profilu sve je više recepata za osvježavajuće slastice, a sada je s pratiteljima podijelila i recept za ukusan, osvježavajuć i brz ljetni desert. No možda je najbolje to što ovaj recept uspijeva čak i potpunim početnicima u kulinarstvu.
Riječ je o receptu za cheesecake s breskvama od kojeg rastu zazubice.
Recept:
BISKVIT
- 2 jaja
- 8 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- korica limuna
- 5 žlica ulja
- 7 žlica mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 8 žlica brašna
- 1 kompot od bresaka ili svježe breskve
KREMA
- 400 g ABC sira
- 1 kiselo vrhnje ili mileram
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 vanilin šećer ili srž vanilije
- 1 bourbon vanilin šećer
- 1 žlica brašna
Priprema:
1. Miksati jaja, šećere i koricu limuna, potom dodavati prosijano brašno i prašak za pecivo i zatim mlijeko i ulje. Izliti u željenu posudu za pečenje biskvita i “pobacati” breskve narezane na kockice. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ili 190 (ovisno o pećnici) dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
2. Za kremu miksati sve sastojke, preliti po biskvitu kad je gotov i vratiti u pećnicu još 5-7 min na 170 stupnjeva.
3. Ohladiti i ukrasiti po želji.