Svaki roditelj treba čuti ovih osam rečenica, tvrdi edukatorica za odgoj

Foto: Pexels

Odgoj djece izazovan je zadatak koji zahtijeva puno ljubavi, pažnje i strpljenja. No, iako je ispunjen radosnim trenucima, ponekad i roditeljima treba podrška kako bi prevladali izazove i sumnje koje mogu iskusiti na putu roditeljstva. To zna i dječja psihologinja, mama i edukatorica za odgoj, Jaimie Bloch. Stoga je na Instagramu objavila osam rečenica za koje smatra da ih svaki roditelj treba čuti.

  1. Budite svoji: "Što autentičniji postanete, to ćete više nalaziti ljude koji vam odgovaraju. Budite otvoreni", ističe edukatorica u objavi.
  2. Imajte spore dane: Ne morate napraviti sve što je na popisu obaveza. "Provjerite kako se vaše tijelo osjeća i koristite ga kao mjerilo onoga što vi trebate", savjetuje Bloch.
  3. U redu je griješiti: Pogreške nam pomažu da učimo i rastemo. Budite otvoreni u vezi njih sa svojom djecom, to će im pomoći da osjećaju manje srama i budu otvorena za podršku.
  4. U redu je ne biti u redu: Čak i najjačima trebaju dani kada se oslanjaju na druge za podršku.
  5. U redu je tražiti pomoć: Traženje podrške i pomoći uvijek je dobra ideja.
  6. U redu je ne znati sve: Nismo stvoreni da znamo sve, učenje i rast dio su roditeljskog putovanja.
  7. U redu je osjećati se nesretno: Ovaj osjećaj signalizira da nešto treba promijeniti, što je dobra stvar. Istražite što se treba promijeniti.
  8. Svi smo nesavršeni: Nemojte se iscrpljivati da postignete savršenstvo. Bloch napominje: "Djeca doživljavaju cijeli spektar emocija; nije vaša krivnja što djeca ponekad prolaze kroz teška razdoblja, nemojte to uzimati osobno."

"Toliko se fokusiramo na svoju djecu da često zaboravljamo na sebe. Uz beskrajni niz roditeljskih savjeta i istraživanja koja su nam lako dostupna, važno je zapamtiti da je u redu biti čovjek, imati ljudska iskustva i boriti se. Ta je borba dio života. To je dio koji nam pomaže da rastemo, shvatimo što nam treba i promijenimo se u ono što želimo postati", zaključuje edukatorica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.