Terapeut tvrdi da bi svi bračni parovi trebali uspostaviti ove granice s roditeljima

Foto: Shutterstock

Granice su ključne za održavanje zdravog odnosa, bilo da je riječ o obiteljskim dinamikama ili romantičnim vezama.

Dakle, postavljanje granica vrlo je važno i u braku, osobito kada su u pitanju roditelji. Često miješanje roditelja može stvoriti napetosti i nesuglasice među partnerima. Stoga je važno definirati jasne granice koje će pomoći bračnim parovima da očuvaju svoju privatnost i zajednički identitet, a istovremeno održe zdrave odnose s obitelji.

Terapeut Micah Stephens na Instagramu je istaknuo tri granice koje bi bračni parovi trebali uspostaviti s roditeljima.

1. Nemojte dopustiti roditeljima da govore negativne komentare o vašem supružniku/supružnici

"Kada ste u braku, vi i vaš suprug ili supruga ste tim. Nitko od vas ne bi smio dopustiti da iznosi negativne komentare o vašem partneru, čak ni ako su to vaši roditelji", ističe terapeut u objavi.

2. Ne dopustite im da se nenajavljeno pojave u vašoj kući

"To ne samo da će vjerojatno uzrokovati probleme u vašem braku, već i pojavljivanje u vašoj kući bez komunikacije pokazuje nepoštovanje prema vama i vašem supružniku. Poručuje da osjećaju pravo na vas i vaše vrijeme", objašnjava Stephens.

3. Imajte malo više prostora u svom odnosu s njima

"Supružnik i djeca trebali bi vam biti na prvom mjestu, a potrebno vam je i vrijeme za prijatelje, hobije i druge aktivnosti. I dalje možete imati blizak odnos sa svojim roditeljima, ali preblizak odnos s njima ili dopuštanje da vam oduzimaju previše vremena obično znači da vaš odnos sa suprugom ili djecom trpi. Nakon što se vjenčate, roditelji vam ne bi trebali biti ništa bliži nego dobar prijatelj, tako da vam vaš supružnik može biti na prvom mjestu, a da također imate vremena i za druge važne stvari u životu", zaključio je terapeut.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.