Trenutak kada se introvertno i ekstrovertno dijete sprijatelje oduševio milijune

Screenshot: TikTok

Video koji prikazuje neočekivano prijateljstvo između dvoje djece potpuno različitih osobnosti, osvojio je srca milijuna korisnika TikToka. Snimka je brzo postala viralna, privukavši pažnju roditelja i svih onih koji vjeruju u snagu jednostavne dječje empatije.

U videu koji je podijelila ponosna mama, Diana Jones, njezin četverogodišnji sin Milan leži na podu crkve pored dječaka koji se skriva ispod klupe. Preko snimke stoji tekst: "Ekstrovert traži najintrovertniju osobu u prostoriji da mu postane novi najbolji prijatelj."

@dihanajones #fyp#toddlers#lds#foryoupage#extrovert#fyp#viral#funny#church#mormon#utah ♬ Funny - Gold-Tiger

"Diana, koja dolazi iz Utaha, ispričala je za Newsweek: "Milan će pokušati steći prijatelje s bilo kim tko ga pogleda, ali u zadnje vrijeme posebno traži vrlo sramežljivu djecu ili odrasle, kako bi započeo razgovor."

Različite osobnosti, ali ista potreba za prijateljstvom

Prema SimplyPsychology.org, introverzija uključuje osobine poput povučenosti, sklonosti razmišljanju i želje za privatnošću. Introverti se najbolje osjećaju u mirnijim, slabije stimuliranim okruženjima. S druge strane, ekstroverti uživaju u društvu, aktivnostima u grupi i često traže nove avanture i uzbuđenja.

Diana opisuje svog sina kao izrazito otvorenog i empatičnog dječaka koji se ne srami započeti razgovor. To je očito i u ovom videu koji je prikupio preko dva milijuna pregleda i više od 530.000 lajkova. "Bilo mi je vrlo slatko kako je pokušao postati prijatelj s djetetom koje je bilo tužno i skrivalo se. Svi trebamo prijatelje poput njega", dodala je Diana.

Reakcije koje vraćaju vjeru u prijateljstvo

Snimka je izazvala lavinu komentara. Jedna osoba podijelila je: "Tako sam stekao gotovo sve svoje najbolje prijatelje u školi." Drugi komentator napisao je: "Svaki introvert treba ekstroverta koji će ga 'posvojiti'. Odlično obavljeno." Još jedan komentar, koji je zaradio tisuće lajkova, glasi: "Kao introvertirano dijete, nijedno prijateljstvo nisam započeo ja. Uvijek je to bio netko drugi i na tome sam vječno zahvalan."

Kako podržati introvertiranu djecu?

Pedijatrijska psihologinja Emily Mudd iz Cleveland Clinic Children's Center istaknula je da većina ljudi zapravo ima osobine i introverta i ekstroverta, ovisno o situaciji. Ako imate introvertirano dijete, u nastavku pronađite korisne savjete kako mu pomoći.

  • Podržavajte introverziju svog djeteta.
  • Slavite njegovo prirodno ponašanje.
  • Nemojte ga posramljivati zbog povučenosti.
  • Ne forsirajte društvene interakcije.
  • Nemojte pretrpavati njegov raspored.
  • Dajte mu vremena i prostora.
  • Obavijestite učitelje o njegovim potrebama.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.