Tri znaka da ste u zdravoj i sretnoj vezi, prema savjetniku

Foto: Pexels

Veza ne mora biti savršena da bi trajala. Svaki odnos koji se temelji na ljubavi, povjerenju i međusobnom poštovanju te u kojem se partneri jedni prema drugima odnose s ljubaznošću, vrijedan je, čak i ako nije "savršen". Možda nećemo odmah prepoznati znakove da smo u takvoj vezi, ali s vremenom će postati jasno.

Osim toga, savjetnik za parove i veze, Sidhharrth Kumaar, istaknuo je tri znaka koja ukazuju na sretnu i zdravu vezu.

1. Imate povjerenja jedno u drugo

U zdravim vezama, povjerenje je neizostavno. "Povjerenje jača kvalitetu veze i povećava bliskost, dok nedostatak povjerenja može dovesti do nesigurnosti i sukoba. Ako je partner uvijek tu kad kaže da će biti, pruža vam slobodu i prostor, to sve govori o povjerenju i čvrstom temelju vašeg odnosa", objašnjava Kumaar za YourTango.

2. Osjećate se mirno i zadovoljno

Savjetnik ističe: "Kada prođe početna faza zaljubljenosti, a umjesto panike osjetite mir i bliskost, to je znak sretne i zdrave veze. Iako se ponekad posvađate, znate da će vaš partner ostati uz vas kad se situacija smiri. Njihova prisutnost donosi osjećaj smirenosti, kao da ništa ne može stati između vas."

3. Međusobno poštujete svoje granice

Zdrava veza temelji se na jednakom partnerstvu i međusobnoj podršci, a ključni dio toga je postavljanje i poštivanje osobnih granica. "Ako trebate vrijeme za smirivanje tijekom rasprave, a vaš partner to poštuje, to pokazuje da imate snažnu i kvalitetnu vezu. To povjerenje dodatno jača komunikaciju i podiže samopouzdanje", zaključuje Kumaar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.