U dvije pulske osnovne škole postavljeni aparati za boce, sav prihod ide beskućnicima

Foto: Grad Pula

U osnovnim školama Giuseppina Martinuzzi i Vidikovac postavljeni su reciklomati. Ovi automati omogućuju jednostavno zaprimanje plastične, staklene i metalne ambalaže s ciljem poticanja učenika na usvajanje navike pravilnog odvajanja korisnih sirovina već u školskom okruženju.

"Za sada su reciklomati postavljeni u dvije škole, a plan je nastaviti dalje po pulskim osnovnim školama jer ova hvalevrijedna akcija povezuje dvije jako bitne sastavnice: ekologiju i pomoć osobama u potrebi", poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Reciklomati su opremljeni tehnologijom prepoznavanja ambalaže koja bilježi količine i vrstu ubačene ambalaže po svakom razredu, čime se učenici dodatno motiviraju na sudjelovanje.

"Naša je uloga prazniti reciklomate i brinuti da prikupljanje funkcionira, pri čemu sva ambalaža ostaje nama. U susret nam je izašao jedan veliki otkupljivač ambalaže, na način da možemo dostaviti veću količinu odjednom", rekla je Varja Bastiančić, predsjednica Udruge Institut i voditeljica jedinog pulskog prenoćišta Rachem.

Sredstva od prikupljene ambalaže pomoći će financiranju djelovanja prenoćišta za beskućnike Rachem, čime se ovaj projekt dodatno povezuje s humanitarnim ciljevima i pomaže onima kojima je najpotrebnije. Razred koji prikupi najviše ambalaže bit će nagrađen izletom iznenađenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.