AKO si želite priuštiti zdrav, a ukusan obrok, pizza s podlogom od cvjetače je idealan izbor. S obzirom na to da nema tijesta, odnosno brašna, u njoj mogu uživati i oni koji su na dijeti.
Za pripremu podloge trebat će vam pola kilograma cvjetače, dvije žlice parmezana, jedno jaje, žličica češnjaka u prahu, žlica maslinova ulja, sol i papar.
Za nadjev predlažemo pasiranu rajčicu, naribanu goudu, pršut i šaku rukole.
Priprema:
Očistite cvjetaču i usitnite cvjetove u multipraktiku. Prokuhajte par minuta u vodi i ostavite rižu od cvjetače da se ohladi. Rukama dobro ocijedite višak vode i stavite cvjetaču u posudu. Dodajte jaje, parmezan i začine te dobro promiješajte.
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje, pa po njemu rasporedite smjesu cvjetače i dobro utisnite prstima.
Stavite peći na pola sata dok podloga ne porumeni.
Izvadite posudu i po podlozi rasporedite nadjev, prvo pasiranu rajčicu pa sir. Pred sam kraj dodajte i pršut.
Izvadite iz pećnice i prije serviranja posipajte rukolu.
Dobar tek!