Uz ova imena dostojna princeza dijete neće trebati nadimak

Foto: Pexels

Odabir imena za djevojčicu, koje će odražavati eleganciju, tradiciju i ljepotu, a pritom neće zahtijevati nadimak, može biti izazov. Međutim, postoje imena koja odišu svevremenom ljepotom i lakoćom te u isto vrijeme zvuče dostojanstveno - baš kao što bi trebalo zvučati ime prave princeze. Donosimo nekoliko prijedloga imena koja su jednostavna, ali puna značenja, te su idealna za roditelje koji traže savršeno ime za svoju malu princezu.

Mila

Mila je kratko, slatko ime koje nosi značenje "draga" ili "voljena". Ime Mila sve više dobiva na popularnosti, a savršeno je zbog svoje jednostavnosti i elegancije, bez potrebe za nadimkom.

Diana

Diana, ime rimske božice lova i mjeseca, postalo je sinonim za kraljevsku ljepotu i eleganciju, zahvaljujući princezi Diani. Kratko je, moćno i prepoznatljivo.

Lana

Lana je elegantno ime koje dolazi od latinske riječi za vunu, a popularno je i u slavenskim zemljama. Ime je kratko, melodično i vrlo moderno, ali zadržava jednostavnu ljepotu koja ne traži nadimak.

Sofija

Sofija je grčko ime koje znači "mudrost". Kroz povijest, ime Sofija nosile su mnoge princeze i kraljice diljem Europe. Ime odiše sofisticiranošću, a dovoljno je kratko i puno značenja, pa mu nadimak nije potreban.

Petra

Petra, ime koje dolazi od grčke riječi za "stijenu", simbolizira snagu i stabilnost. Ovo ime nosi povijesnu važnost i dovoljno je snažno da ne treba nikakve skraćenice ili nadimke.

Sara

Sara je ime koje znači "princeza" ili "plemenita", što ga čini savršenim izborom za roditelje koji žele da njihova djevojčica nosi ime s kraljevskom konotacijom. Sara je kratko, jednostavno i dovoljno zvučno da ne treba nadimak.

Nika

Ime Nika ima korijene u grčkoj mitologiji, gdje je označavalo božicu pobjede. Danas je ovo ime popularno zbog svoje kratkoće, jednostavnosti i snage. Nika je ime koje odiše pobjedom i uspjehom.

Lucija

Lucija je ime latinskog porijekla i znači "svjetlost". Popularno je među djevojčicama koje zrače vedrinom i elegancijom. Ovo ime također ne treba nadimak jer je samo po sebi jednostavno i prelijepo.

Dora

Ime Dora dolazi iz grčkog jezika i znači "dar". Kratko i zvučno, ime Dora savršeno je za roditelje koji žele jednostavno, ali kraljevsko ime.

Aurora

Ime Aurora dolazi iz latinskog jezika i znači "zora". Osim što je ime rimske božice zore, ono je i ime poznate Disneyjeve princeze iz bajke Trnoružica. Ovo ime definitivno odiše kraljevskom elegancijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.