VIDEO U Crikvenici zebru iscrtali iza zavoja. Građani: Bilo je opasnih situacija

Foto: Čitatelj

TIK iza oštrog zavoja u Ulici Glagoljaša u Crikvenici, gradske su vlasti odlučile iscrtati pješački prijelaz. Tamošnji stanovnici zbog toga su ljuti i kažu nam: "Pitanje je dana kada će netko stradati."

"Tu prolaze naša djeca koja se spuštaju u školu. Nekoliko puta bili smo svjedoci opasnih situacija u kojima automobili, koji silaze prema Zidarskoj ulici, jednostavno nisu stigli stati jer nisu mogli na vrijeme uočiti pješaka na prijelazu", rekla nam je jedna prolaznica.

 

Iz Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša grada Crikvenice kažu da je pješački prijelaz na toj lokaciji obilježen "sukladno mogućnostima građevinsko-prometnog aspekta, odnosno sukladno poprečnom presjeku nerazvrstane ceste (širinu kolnika, jednostranog nogostupa), izgrađenom raskrižju, kolnim prilazima te navikama i potrebama pješaka u tom dijelu grada".

Grad: Traži se sigurnije rješenje

"Međutim, svjesni smo da se s vremenom prometne okolnosti mijenjaju te povremeno dolazi do novih izazova u sigurnosti koje se ranije nisu predvidjeli", napominju.

Upitali smo može li se pješački prijelaz izmjestiti kako bi pješaci, prvenstveno oni najmlađi, bili sigurniji na putu do škole.

"Trenutno se radi na procjeni sigurnosti svih ključnih prijelaza u gradu, uključujući ovaj u Ulici Glagoljaša. U suradnji s prometnim stručnjacima i odgovarajućim tijelima, analiza mogućih rješenja za poboljšanje preglednosti i sigurnosti na ovoj lokaciji je u tijeku", ističu u svom odgovoru te apeliraju na vozače da dodatno povećaju oprez na spomenutom području.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.