VIDEO Zagrepčani o kafićima bez djece: "Volio bih da je svijet child free"

Foto: Shutterstock

HRVATSKI influencer Vanja Fotović nedavno je pokrenuo raspravu o djeci u kafićima i restoranima.

Dok je ispijao kavu u kafiću u kojem se čuje vriska djeteta, rekao je: "Razapnite me, ali ja i dalje tvrdim da trebaju biti children free kafići i restorani za nas kojima se ne sluša cika i vika u 11 ujutro prije posla, pritom ovo ne vrišti beba, ovako histerično vrišti dijete od 3-4 godine plus se baca i udara nogama po stolcu. Mama i tata - svako pije svoju kavu i lista novine."

U svijetu postoje kafići i restorani u kojima nije dozvoljen ulazak djeci, čak i hoteli namijenjeni isključivo starijima od 18. Pitali smo Zagrepčane bi li posjetili child free restoran ili kafić.

"Apsolutno. Mislim da su takvi kafići super ideja", rekao nam je jedan prolaznik. Dodao je i da bi općenito zabranio djecu na javnim površinama.

"Zapravo, djecu ne treba imati na ovom svijetu, nije im mjesto ovdje. Volio bih imati child free svijet, to bi bilo jako kul", smatra.

Roditelji su podijeljeni. Oni koji imaju mlađu djecu nikamo ne mogu bez njih pa im odgovara da kafići i restorani ostanu otvoreni za najmlađe. Ipak, kada požele vrijeme za sebe, neki priznaju da se ne bi bunili kada bi imali i opciju child free lokala.

"Možda bih i posjetila takvo mjesto, iako imam djecu. Kad je kuća previše kaotična i bučna, takav kafić bio bi taman", dodaje mama koju smo susreli.

Stariji ne bi išli u kafiće i restorane koji ne primaju djecu

Dvije studentice nemaju ništa protiv djece, ali smatraju da bi takvi lokali bili OK izbor kada zatrebamo mir i tišinu.

"Možda u vrijeme ispitnih rokova, kada želiš naći neki drugi prostor za učenje osim knjižnice."

Starijima se ta ideja ne sviđa.

"Ne bih posjetio kafić koji ne prima djecu. Zašto djeca ne bi smjela ući? Što će netko tko nema kamo s djecom? Nikad neće u restoran?" pita se naš sugovornik.

"S djecom nije lako, imam razumijevanja"

Ljude smo pitali i smetaju li im tuđa djeca koja vrište, plaču ili galame.

"Nije uvijek lako s djecom tako da imam razumijevanja", govori tata djevojčice.

"Kada vidim za stolom obitelj koja uopće ne razgovora s djecom, već samo pred njih stave mobitel ili tablet da ih smire, mislim da je to potpuno krivi odgoj", kaže studentica.

Zaključak naših sugovornika je da treba postojati i jedna i druga opcija.

"Imam starijeg sina koji je dosta živ i nekad ga je nemoguće zadržati na jednom mjestu. Razumijem da to nekima možda smeta, da žele pojesti nešto ili popiti piće bez da im djeca skaču nad glavom", poručila je majka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.