Zašto je cijeli svijet ustao protiv mame zbog čijeg je djeteta ubijena gorila?

Foto: Pinterest

NEMILI događaj koji se zbio u Zoološkom vrtu u Cincinnatiju, strašna nesreća o kojoj ste vjerojatno već čuli i čitali, u kojoj je život izgubila nevina gorila, i dalje zaokuplja javnost diljem svijeta.

O cijelom slučaju očitovala se i majka koja je u svom postu zahvalila svima koji su bili uz nju do trenutka dok ekipa iz Zoološkog vrta nije spasila njenog sina. Zahvalila je i svima koju su molili za njega te obznanila da je njen sin potresen, ali je iz brloga izašao bez većih ozljeda. Zahvaljujući svevišnjem, koliko se njoj čini. Usput se osvrnula i na sve one koji su ustali protiv nje, koji se nisu libili ni trena optužiti je za nemar, naglasiti da bi joj trebali oduzeti dijete, jer kakva je to majka koja može dozvoliti da joj dijete staro četiri godine padne u 10 metara duboku provaliju s gorilom.

Nesreće se događaju ljudi, a svi koji me poznaju znaju da sam majka koja jako pazi na svoju djecu. Ovoga puta u pitanju je bila sekunda nepažnje koja je jedan divan dan pretvorila u horor kojem je svjedočio cijeli svijet. Srećom i zahvaljujući ljudima koji rade u Zoološkom vrtu moje je dijete - dobro.



Međutim - javnost nije ustala protiv nje samo zato što je "dozvolila" da joj dijete padne u provaliju.

Javnost je ogorčena jer je zbog njene nepažnje glavom platila nevina gorila. Gorila koja, kako se vidi u videu koji kruži već danima, nije pokazivala znakove niti agresije niti znakove da bi mogla nauditi djetetu iako svi znamo da se radi o divljoj životinji velikih razmjera - životinji koja bi realno samo jednim potezom mogla usmrtiti i starijeg čovjeka, a kamoli ne ovako nejako dijete. No, ona to nije učinila, a svejedno je platila glavom. I zbog toga je javnost ogorčena.


Cijela je priča zato vrlo mučna jer bez obzira što se radi o životinji, a ne ljudskom biću - svejedno - izgubljen je jedan nevini život. I baš zbog javnost je uprla prstom s pitanjima - Kakva je to majka koja ne pazi na svoje dijete? Kakva je to majka koja može dozvoliti da joj dijete padne u 10 metara duboku provaliju? Kakva je to majka koja nije skočila za svojim djetetom da ga spasi od gorile?

A na sva ta pitanja, jedna je druga mama dala odgovor. "Znate li kakva je to majka? - Majka kao i svaka druga. Da, baš takva majka! Ako ne vjerujete, sjetite se kako je to biti roditelj živahnom četverogodišnjem djetetu koji se izgubi u tren oka, no kada njegov nestašluk nitko ne plati glavom onda to ostaje nestašluk koji je sasvim primjeren toj dječjoj dobi. A to su sigurno doživjeli baš svi roditelji. Znam, jer sam takvo nešto doživjela i ja.", istaknula je i ispričala svoje iskustvo kada je ona bila mala, a njeni roditelji, koje bi danas mnogi nazvali helikopter roditeljima, pazili su na nju, no unatoč  tome, skoro se dogodila tragedija.

"Bilo je to u doba Božića. Obiteljski smo otišli u jedan centar s Djedom Božićnjakom. Klasična priča - puno ljudi, centar na više katova, a u sredini Djed Božićnjak. Otišli smo na gornji kat nešto pojesti, roditelji su me stalno držali za ruku, no kada smo sjeli, ja sam se podvukla pod stol i pokušala zaviriti na donji kat u smjeru djedice. No, kako sam bila sitna gotovo sam propala između rešetki u kojima mi je srećom zapela glava. Dakle, nesreća se ipak nije dogodila, a mogla je. Zar ne? I takve situacije vjerojatno može ispričati baš svaka obitelji.

Zato ne sudite ovoj majci. Sjetite se da je riječ o nesreći, o sekundi nepažnje. Da - tragedija je završila nesretno - za gorilu, životinju koja je toliko impozantna, kojoj se svi sigurno divimo i vjerujem da ne postoji duša na ovom svijetu kojoj nije žao te gorile. No sjetimo se i nečeg drugog. Gorila je umrla da bi se spasio ljudski život. I to je jedino što je na kraju ove priče toliko važno. Ljudski život. Spašen ljudski život.

A nesreće će se, nažalost, događati i dalje. Ovdje je glavom platila nevina gorila, a za sve one koji se pitaju je li se situacija mogla riješiti drugačije, možemo reći samo da vjerujemo da su stručnjaci u tom trenutku sigurno donijeli najbolju odluku jer da su u tom trenutku odlučili uspavati gorilu strelicom koja ju ne bi uspavala iste sekundi, tko zna kako bi reagirala, i tko zna kako bi onda tragedija završila. Možda s dva izgubljena života.  

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.