Žena koja je šokirala svijet fotkama trudničkog trbuha rodila je trojke

Foto: 123RF

ŠVEĐANKA Maria carskim je rezom rodila trojke. U srijedu 12. rujna na svijet je donijela Iben, Agnes i Filipa. 

''Sve je prošlo odlično, sretni smo i osjećamo olakšanje'', napisala je i otkrila da su bebe pri porođaju težile 1850, 2070 i 2335 grama.

Maria je imala zakazan termin porođaja u 36. tjednu, a postala je poznata jer je fotografijama bilježila svaki trenutak trudnoće pa tako i nevjerojatno velik trbuh koji je naočigled rastao iz tjedna u tjedan.

''Za dva dana konačno ćemo upoznati naše bebe i neću više okolo morati nositi ovaj trbuh težak 20 kilograma'', napisala je početkom tjedna.

Unilad piše da u Velikoj Britaniji u prosjeku 150 žena godišnje rodi trojke, odnosno jedna od pet tisuća trudnica. Prije je jedna od deset tisuća trudnoća bila višeplodna, no dolaskom tehnika medicinski potpomognute oplodnje, taj se broj povećao.

U Americi manje od četiri posto žena koje nose trojke rađaju vaginalno. Najučestaliji način je carski rez koji je u slučajevima blizanačke i višeplodne trudnoće često najsigurnija opcija dolaska na svijet.

''Mnoge žene koje nose blizance misle da moraju na carski rez. Zapravo se više od 40 posto blizanaca rađa vaginalno, a proces je sličan onom kad majka nosi jedno dijete'', navode podaci Nacionalne zdravstvene službe Velike Britanije. 

Više od polovice višeplodnih trudnoća završava prijevremenim porođajem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.