4 načina kako da se svidiš šefu bez ulizivanja

Foto: Shape

U NOVOJ godini, ubaci svoju karijeru u petu brzinu.

1. Besprijekorna radna etika
 
Poštovanje se zaslužuje, a ono svoga šefa, svaki će radnik zaslužiti besprijekornom radnom etikom, onakvom koju bi ostali trebali oponašati. Tu prije svega mislimo na strast i entuzijazam, koji treba pokazivati za svaki projekt, jer su to osobine kojima se oni dive.
 
2. Timski igrač
 
Popularnost među kolegama, priskrbit će ti popularnost i kod šefa. Kada je u pitanju neki projekt, poslodavci traže ljude, koji su sposobni raditi u timovima i to bez ikakvih problema. Čak i kada dođe do nesuglasica, on treba ljude koji će to brzo i efikasno riješiti među sobom, bez njegovog uplitanja. Ljude s podlim i skrivenim namjerama, nitko ne želi u svom timu.
 
3. Moraš biti potrebna
 
Da bi mu se svidjela, tvoj šef mora dobiti osjećaj da si mu potrebna. Kad god se dogodi nešto neočekivano, ti bi trebala biti ta koja zna ili sama riješiti problem ili zna nekoga tko će ga riješiti, bez da se on mora uplitati u to. Tako se postaje vrijednim radnikom, iako to zahtjeva nešto više truda.
 
4. Predanost
 
Iako znamo da postaje sve teže uskladiti privatni i poslovni život, današnji poslodavci u potrazi su za radnicima, koji uspijevaju sve to uskladiti te napraviti nešto više za posao, od onoga što bi trebali i što se od njih očekuje. Bilo da se radi o ostajanju duže na poslu do pregledavanja mailova u nedjelju popodne. Sve su to stvari kojima ćeš zasigurno postići dodatne bodove kod njega.
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.