Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subotu smo za vas odabrale ukusni i osvježavajući mousse od limuna s grčkim jogurtom te brzi rižoto s pršutom i gljivama. Isprobajte naše omiljene recepte i uživajte u vikendu. Dobar tek!
Rižoto s pršutom i rikulom
Potrebno:
50 dag riže za rižoto
2 glavice crvenog luka
4 režnja češnjaka
pršut
vrganji
1 dl bijelog vina
10 dkg svježe rikule
10 dkg svježe rajčice
4 dkg maslaca
4 žlice maslinovog ulja
10 dkg naribanog sira Grana Padano
4 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
Na maslinovom ulju popržite luk, na njega stavite rižu i malo prodinstajte. Dodajte vino, prodinstajte pa dodajte pršut, vrganje, nasjeckanu rikulu i nasjeckani peršin. Posolite i popaprite po želji. Dinstajte tako da malo po malo dodajete vodu ili povrtni temeljac i pazite da riža ostane al dente. Nekoliko minuta prije kraja dinstanja dodajte na kockice narezanu rajčicu te naribani sir Grana padano. Maknite na stranu pa umiješajte maslac. Promiješajte i ostavite dvije minute da odstoji, a zatim poslužite.
Mousse od limuna
Potrebno:
2 bjelanjka
60 g šećera
prstohvat soli
360 g grčkog jogurta
korica limuna
15 ml limunovog soka
Priprema:
Na pari istucite dva bjelanjka zajedno sa 60g šećera i prstohvatom soli, tako da se šećer rastopi do kraja. Maknite s pare i miksajte dok ne postane čvrsto. U drugoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, koricu limuna i sok od limuna. U mješavinu jogurta umiješajte bjelanjak. Ostavite da se ohladi 2 sata te poslužite s mrvicama keksa.
Pssst! Našu lijepu Anu oblači samo Lisca!