Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas pripremile ukusne lazanje s tikvicama i sirom te brzu i laganu tortu s čokoladom i sokom od naranče. Uživajte u receptima koje smo odabrali za vas i dobar tek!
Lazanje s tikvicama
Potrebno:
500 g tikvica
50 g maslaca
12 listova lazanja
100 g gorgonzole
100 g mozzarelle
20 g parmezana
Za umak bešamel:
50 g maslaca
50 g oštrog brašna
1 l mlijeka
Priprema:
Tikvice operite i narežite na tanke ploške. Popecite ih na maslacu i začinite po želji. Napravite bešamel tako da na maslac stavite brašno te postupno dolijevate toplo mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete gustu i glatku smjesu. Na kraju posolite, popaprite ili dodajte muškatnog oraščića po želji. Na dno lima stavite malo bešamela, a zatim složite red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice te narezanu mozzarellu i gorgonzolu. Ponovite postupak dok vam ne nestane sastojaka tako da na zadnji list lazanja stavite bešamel, naribani sir i parmezan. Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.
Čokoladna torta s narančom
Potrebno:
8 jaja
250 g čokolade u prahu
250 g mljevenih oraha
7 žlica šećera
dvije naranče
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke i 6 žlica šećera umutite pjenasto, dodajte čokoladu u prahu, orahe i naribanu koricu naranče. Umutite bjelanjke s dvije žlice šećera u čvrsti snijeg te dodajte prvoj smjesi lagano miješajući. Smjesu stavite u kalup na papir za pečenje i pecite 45 minuta na 200°C. Tortu ohladite i prelijte cijeđenim sokom od naranče te premažite šlagom ili čokoladnom glazurom po želji.
Pssst! Ana nosi crni kompletić by Lisca!