Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote smo za Vas pripremile lagani meni. Za glavno jelo odabrale smo lignje pripremljene po talijanskom receptu u Napolitana umaku s maslinama, a za desert smo pripremale niskokaloričnu kremu od jabuka i marelica. Dobar tek!
Potrebno:
800 g manjih liganja
30 g grožđica
250 ml suhog bijelog vina
1/2 luka
1 češanj češnjaka
100 ml maslinova ulja
500 g rajčice
100 g crnih maslina
2 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
Lignje očistite i narežite. Grožđice namočite u 3 žlice bijelog vina. Rajčicu kratko skuhajte, ogulite i narežite na manje dijelove. Na 50 ml zagrijanog maslinova ulja propirjajte luk i protisnuti češnjak. Dodajte začine po želji, zalijte preostalim vinom i kuhajte dok pola tekućine ne ispari. Narezane rajčice dodajte u tavu i pirjajte ih oko 30 minuta. Grožđice, očišćene masline, peršin i papar dodajte umaku od rajčica pa još kratko prokuhajte. U drugoj tavi na preostalom maslinovu ulju popecite lignje oko 10 minuta.
Krema od jabuka i marelica
Potrebno:
2 jabuka
2 dcl zobenog mlijeka
6 marelica
cimet
1 žlica gustina
Priprema:
Voće ogulite i narežite te pomiješajte sa zobenim mlijekom i stavite na vatru. Kada mlijeko provrije, dodajte cimet po želji, prstohvat soli i nastavite kuhati na laganoj vatri još 10 minuta dok jabuke ne omekšaju. Kremu izmiksajte pa vratite na vatru te joj polako i miješajući dodajte gustin razmućen u malo vode. Miješajte još par minuta na vatri a zatim podijelite kremu u zdjelice i pustite da se ohladi.
Pssst! Anin seksi kompletić potražite u Lisci!