Anina seksi kuhinja: Ljetno osvježenje uz morski rižoto i domaći sladoled na štapiću

DRAGE naše kuharice, nadamo se da ste se već uspjele osvježiti u moru ili makar isplanirati odmor. Ove subote donosimo malo morske kuhinje u vaš dom. Za glavno jelo pripremili smo morski rižoto, a za desert nam se jedino logično činilo pripremiti sladoled. Danas napravite same svoj osvježavajući desert na štapiću s okusom jagode. Dobar tek!

Rižoto s lignjama i kozicama

Potrebno:

300 gr kozica

1 Jadranska lignja

1 dl maslinovog ulja

3 češnja češnjaka

1 crveni luk

40 gr maslaca

1,5 dl bijelog vina

2 dl slatkog vrhnja

0,5 dl konjaka 

300 gr riže

Priprema:

Na ulje stavite češnjak, luk malo posolite te kad luk dobije boju dodajte gambere i lignju narezanu na kolutiće. Umjesto jedne velike možete upotrijebiti i 100-200 gr zaleđenih lignji. Prelijte s konjakom, zapalite te ugasite bijelim vinom. Dodajte rižu koju ste prethodno skuhali skoro do kraja i dolijevajte vodu od riže koju ste sačuvali. Dodajte začine po želji i kuhajte dok riža ne bude gotova. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje.

Domaći sladoled na štapiću


Potrebno:

 500 g jagoda

 80 g šećera u prahu

 250 ml slatkog vrhnja

 1 vanilin šećer

bijela čokolada

Priprema:

Jagode, šećer i vrhnje izradite u blenderu dok ne dobijete finu kremu. Pripremljenu smjesu ulijte u kalupe za sladoled ili plastične čašice, zabodite štapić i stavite u zamrzivač. Čokoladu otopite i ohladite.prije vađenja iz kalupa stavite ih minutu ispod vruće vode. Umočite sladoled u čokoladnu glazuru i va desert je spreman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.