Anina seksi kuhinja: Musaka s vrganjima i pita od jabuka

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, za ovaj prekrasni jesenski vikend pripremile smo vam ukusnu musaku s vrganjima, tikvicama i patlidžanom te  pitu od jabuka, koju smo poslužile sa šlagom. Dobar tek!

Musaka s vrganjima i patlidžanom
 
Potrebno:
 
luk 
češanj češnjaka
tikvica
patlidžan
2 do 3 stručka celera
100 g vrganja
povrtna kocka za juhu
žlica kukuruznog brašna
5 krumpira
6 žlica kremastog sira
jaje
 
Priprema:
 
Ugrijte pećnicu na 200°C. Ugrijte ulje u velikoj tavi pa prepržite luk, zgnječeni češnjak, tikvicu i celer. Pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju. Dodajte gljive, rajčice, začine po želji i kocku koju ste prethodno otopili u toploj vodi. Neka zavrije pa smanjite temperaturu i kuhajte desetak minuta. Umiješajte brašno umućeno u malo hladne vode. Pola smjese stavite u lim za pečenje, odnosno vatrostalnu posudu. Po tome poredajte patlidžane pa ostatak smjese. Preko poredajte krumpire i još malo patlidžana. Pomiješajte kremasti sir s jajetom pa smjesu posolite i popaprite. Prelijte preko musake i pospite ribanim sirom. Pecite 50-ak minuta.
 
Pita od jabuka 
 
Potrebno: 
 
2 šalice brašna
125 g maslaca
1/3 šalice šećera
jaje
 
Nadjev od jabuke: 
 
1,25 kg jabuka granny smith (oguljenih i narezanih na tanke ploške) 
1/4 šalice šećera
1/4 žličice cimeta
2 žlice soka od limuna
 
Priprema:
 
Pomiješajte brašno, maslac i šećer te miksajte dok ne dobijete brašnastu smjesu. Dodajte žumanjak i 1/4 šalice hladne vode pa miješajte dok ne dobijete tijesto. Mijesite i spremite u hladnjak pola sata. Napravite nadjev od jabuka - u tavu stavite jabuke i dodajte 1/3 šalice hladne vode. Zakuhajte pa pustite da krčka sedam minuta. Ocijedite i vratite jabuke u tavu, dodajte šećer, cimet i limunov sok te ostavite sa strane. Zagrijte pećnicu na 180°C i zauljite posudu za pečenje, 2/3 količine tijesta razvaljajte u oblik kruga, nadjenite i premažite rub bjelanjkom. Prekrijte ostatkom tijesta i zalijepite rubove. Razrežite na dva mjesta na vrhu, premažite ostatkom bjelanjka i pecite od 40 do 45 minuta. Poslužite sa šlagom.  
 
Pssst! Ana nosi seksi kompletić iz Lisca kolekcije!
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.