Foto: Filip Dizdar
Drage naše Rouge kuharice, ovaj tjedan nastavljamo s laganim menijem, a kako je ljeto sve bliže, mi smo već u Liscinim badićima i na morskom meniju.
Pa smo tako za vas odabrale oslić u kukuruznom brašnu i lagani voćni desert od banana i jagoda. Dobar tek!
Potrebno:
800 g ribe
kukuruzno brašno (po potrebi)
kukuruzna krupica (po potrebi)
glatko brašno (po potrebi)
jaja
nekoliko kapi limunovog soka
Priprema:
Ribu filetirajte i očistite od kosti. Ako su ribe velike narežite ih na štapiće srednje veličine. Ako niste u prilici nabaviti svježe osliće, mogu poslužiti i smrznuti fileti oslića. Ribu posolite, nakapajte limunovim sokom i pustite da odstoji pola sata. Pripremite je tako da je prvo uvaljate u glatko brašno, zatim u bjelanjak, pa u kukuruzno brašno pomiješano s kukuruznom krupicom. Pržite na ulju dok ne dobije zlatno smeđu boju i poslužite uz povrće.
Pečene banane s pireom od jagoda
Potrebno:
2 banane
žlica maslaca
nekoliko kapi limunovog soka
žličica cimeta
200 g svježih jagoda
1/2 žličice škrobnog brašna
2 žlice slatkog vrhnja
Priprema:
Banane ogulite i prepolovite po dužini, a zatim svaki polovicu prepolovite po širini. Nakapajte ih limunovim sokom i sa svih strana pospite cimetom. U tavi zagrijte žlicu maslaca i dodajte banane. Pecite ih nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu boju, a zatim pažljivo okrenite i pecite još par minuta. Banane se ne smiju raspasti. Jagode operite, očistite i izmiksajte u blenderu da dobijete jednoličnu smjesu nalik na pire. Zatim ih stavite u istu tavu iz koje ste izvadili banane, dodajte škrobno brašno i dobro promiješajte kako ne bi nastale grudice. Potom dodajte slatko vrhnje, promiješajte i kuhajte još 2 minute. Servirajte tople banane prekrivene pireom od jagoda.
Psst! Ana na slici nosi Liscin dvodijelni kupaći kostim "Navy" (363 kn).