Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo odabrali kukuruznu krupicu kao glavnu namirnicu te je iskoristili u pripremi glavnog jela i deserta. Za glavno jelo odabrale smo palentu s gljivama, a za desert niskokalorični kolač od palente, čokolade i kokosa. Dobar tek!
Palenta s gljivama
Potrebno:
150 g kukuruzne krupice
1 žlica nasjeckanog peršina
50 ml vina
1 žlica narezanog vlasca
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
400 g gljiva (shiitake i bukovače)
1 vrećica juhe od gljiva
30 g parmezana
Priprema:
Na maslacu popecite nasjeckani češnjak, dodajte narezane gljive, posolite, popaprite i umiješajte narezani vlasac. Dodajte temeljac koji možete napraviti od juhe od gljiva ili vrhnja za kuhanje. Pirjajte podlijevajući vodom i vinom oko 20 minuta. Palentu skuhajte te je istresite u široki lim da dobijete tanki sloj. Palentu narežite na kvadratiće i složite na tanjure. Po palenti rasporedite gljive, prelijte umakom od gljiva, pospite ribanim parmezanom i ukrasite nasjeckanim peršinom.
Kukuruzni kolač
Potrebno:
1 šalica kukuruzne krupice
1 šalica zobenih pahuljica
1 šalica integralnog brašna
1 šalica krupno mljevenih lješnjaka
½ šalice sezamovih sjemenki
4 šalice zelenog čaja
4 žlice meda
čokolada
1 prašak za pecivo
4 žlice naribane limunove korice
kokos, lješnjaci ili bademi (po izboru)
Priprema:
Prvo pomiješajte suhe sastojke. U toplom čaju otopite med i prelijte preko suhih sastojaka. Pustite da odstoji pola sata. Peci te na 180, 35 minuta. Na pari otopite čokoladu s 2 žlice margarina i prelijte preko biskvita. Dok je vruće ukrasite kokosom.
Pssst! Ana je seksi u donjem rublju Lisca!