Anina seksi kuhinja: Piletina u jogurtu i limunova krema sa šumskim voćem

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subotu smo za vas ponovno pripremile lagani meni, pa smo tako za glavno jelo izabrale malo izmijenjenu verziju poznate Duncanove piletine marinirane u jogurtu, a za desert smo pripremile laganu i osvježavajuću kremu od limuna sa šumskim voćem. Osim finih jela, donosimo i preslatki cvjetni kupaći iz nove Liscine kolekcije kao idealnu motivaciju za zdravu prehranu do ljeta. Dobar tek!

Piletina marinirana u jogurtu

Potrebno:

Pileća prsa

 0.5 l nemasnog jogurta

 4 češnja bijelog luka (protisnuti)

 1 žlićica senfa

 1/2 žličica origano

 1 žličica peršina

 malo ljute crvene paprike

Priprema:

Jogurt, senf, bijeli luk, peršin i origano dobro promiješajte, dodajte papriku i posolite po želji. Dobivenu smjesu prelijte preko filetiranih pilećih prsa i ostavite ih u frižideru da odstoje 2 sata najmanje, kako bi se lijepo marinirala u jogurtu. Meso stavite u vatrostalnu zdjelu, prekrijte folijom ili nekim poklopcem i sve pecite oko 45 minuta na 220 C. Zadnjih 15 minuta otklopite ili skinite foliju kako bi  se meso zapeklo i isparila suvišna tekućina. Poslužite uz povrće.

Desert s jogurtom i limunom
Potrebno:


tekući jogurt

3 jaja

0.5 dcl limunovog soka

0.5 dcl vode

malo naribane korice limuna

šumskog voća po želji

1 žlica maslaca

integralni keksi

Priprema:

Izmiksajte jaja, limunov sok i vodu. Naribajte malo limunove korice te stavite na laganu vatru i kuhaj dok se smjesa ne zgusne a zatim makni s vatre i umiješaj jednu žlicu maslaca. Ostavi kremu da se potpuno ohladi. Na dno zdjelice stavi izmrvljene kekse, stavi malo kreme, žlicu šumskog voća te prelij tekućim jogurtom i ponovi redoslijed još jednom. Ukrasite šumskim voćem.

Psst! Ana nosi prekrasni Liscin badić "Long beach"! Cijena: 428 kn!
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.