Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subotu smo za vas ponovno pripremile lagani meni, pa smo tako za glavno jelo izabrale malo izmijenjenu verziju poznate Duncanove piletine marinirane u jogurtu, a za desert smo pripremile laganu i osvježavajuću kremu od limuna sa šumskim voćem. Osim finih jela, donosimo i preslatki cvjetni kupaći iz nove Liscine kolekcije kao idealnu motivaciju za zdravu prehranu do ljeta. Dobar tek!
Potrebno:
Pileća prsa
0.5 l nemasnog jogurta
4 češnja bijelog luka (protisnuti)
1 žlićica senfa
1/2 žličica origano
1 žličica peršina
malo ljute crvene paprike
Priprema:
Jogurt, senf, bijeli luk, peršin i origano dobro promiješajte, dodajte papriku i posolite po želji. Dobivenu smjesu prelijte preko filetiranih pilećih prsa i ostavite ih u frižideru da odstoje 2 sata najmanje, kako bi se lijepo marinirala u jogurtu. Meso stavite u vatrostalnu zdjelu, prekrijte folijom ili nekim poklopcem i sve pecite oko 45 minuta na 220 C. Zadnjih 15 minuta otklopite ili skinite foliju kako bi se meso zapeklo i isparila suvišna tekućina. Poslužite uz povrće.
Desert s jogurtom i limunom
Potrebno:
tekući jogurt
3 jaja
0.5 dcl limunovog soka
0.5 dcl vode
malo naribane korice limuna
šumskog voća po želji
1 žlica maslaca
integralni keksi
Priprema:
Izmiksajte jaja, limunov sok i vodu. Naribajte malo limunove korice te stavite na laganu vatru i kuhaj dok se smjesa ne zgusne a zatim makni s vatre i umiješaj jednu žlicu maslaca. Ostavi kremu da se potpuno ohladi. Na dno zdjelice stavi izmrvljene kekse, stavi malo kreme, žlicu šumskog voća te prelij tekućim jogurtom i ponovi redoslijed još jednom. Ukrasite šumskim voćem.
Psst! Ana nosi prekrasni Liscin badić "Long beach"! Cijena: 428 kn!