Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, danas smo za vas pripremile dijetalni lagani meni kao stvoren za ljetne dane. Za glavno jelo donosimo bijelu ribu u kombinaciji s umakom od naranče a za desert smo izabrale dijetalni nabujak od kakaa. Dobar tek!
Potrebno:
4 žlice maslinova ulja
4 fileta bijele ribe
2 žličice limunova soka
60 g maslaca
1 mladi luk, bijeli dio, sitno nasjeckan
125 ml narančina soka
1 žličica narančine korice
1 žličica Vegete
1 žličica gustina
Priprema:
Izrežite 4 veće alufolije pravokutnog oblika i premažite ih polovinom ulja. Stavite svaki filet ribe na zasebnu, namašćenu foliju, pospite začinima po želji, pokapajte limunovim sokom i premažite s još ostatkom ulja. Zamotajte ribu u alufoliju i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.
Napravite umak tako da na 20 g maslaca kratko prodinstate nasjeckani luk, dodate narančin sok, naribanu narančinu koricu i Vegetu. Kuhajte miješajući 5 minuta i dodajte gustin razmućen s vodom. Maknite s vatre te u vrući umak postupno umiješajte preostali maslac. Prelijte ribu umakom i poslužite uz povrće.
Super lagani desert
Potrebno:
2 jaja
5 žličice čistog kakao praha
4 žličice meda
Priprema:
Odvojite bjelanjak i žumanjak. Žumanjku dodajte kakao,med i vanilin šećer te dobro promiješajte. Bjelanjak izmiksajte dok ne postane čvrst te ga dodajte žumanjku. Smjesu rasporedite u šalice i stavite u mikrovalnu 1 minutu ili u pećnicu na 7-8 minuta dok se smjesa lagano ne digne preko ruba šalice.
Psst! Ana nosi seksi badić s potpisom Lisca!