Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote smo za vas pripremile jako zanimljiv meni. Za glavno jelo odabrale smo neobičan rižoto s limunom i sirom a za desert omiljenu poslasticu iz djetinjstva,Čokolino u kombinaciji s višnjama. Dobar tek!
Rižoto od limuna
Potrebno:
350 g riže (Arborio)
2 poriluka
1 limun
1 žlica maslinovog ulja
žlica maslaca
2 žlice parmezana
2 žlice sira tipa Philadelphia
temeljca po potrebi
Priprema:
Poriluk tanko narežite i prepržite ga na maslacu i maslinovom ulju. Dodajte rižu i miješajte dok ne postane staklasta. Dodajte sok od jednog limuna i pričekajte da ga riža upije. Nastavite kuhati rižu stalno miješajući i polako dodajući kipući temeljac. Kad je riža kuhana dodajte koricu limuna, Philadelphiju i parmezan. Poklopite i pustiti da odstoji par minuta te poslužite toplo uz zelenu salatu.
Čokolino desert
Potrebno:
100 g višanja
1 vanilin šećer
1 žličica šećera
80 ml vode
300 ml mlijeka
7 žlica Čokolina
Priprema:
Kratko prokuhajte vodu, šećer i vanilin šećer. Višnje operite i odstranite im koštice te ih skupa sa šećerom i vodom kuhajte par minuta.dodajte. Dobivenu smjesu usitnite u električnoj sjeckalici i ohladite. U posudu ulijte prokuhano i ohlađeno mlijeko pa umiješajte Čokolino. Na dno zdjelice ili čaše stavite malo Čokolina pa ga prelijte žlicom umaka od višanja te nastavite slagati slojeve dok ne dođete do vrha. Ukrasite i poslužite.
Pstt! Ana nosi prekrasni Liscin badić Pescara (cijena 484 kn)!