Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subotu smo za vas odabrale tradicionalno švicarsko jelo - Rosti i ukusne čokoladne palačinke. Uživajte u lijepom vremenu i finim jelima, dobar tek!
Rosti s jajima
Potrebno:
2 velika krumpira
1 mrkva
peršin
2 žlice narezanog vlasca
2 žlice ulja
2 jaja
Priprema:
Krumpir ogulite i naribajte, posolite, popaprite i izmiješajte sa žlicom s peršinom i naribanom mrkvom. Napravite male plosnate krugove i ispecite ih u tavi na vrućem ulju. Prvo ih zapecite sa svake strane, a onda poklopite kako bi se prije ispekli. Ispecite jaja na oko te pospite narezanim vlascem. Na tanjur stavite rosti i na njega jaje te možete poslužiti uz zelenu salatu.
Čokoladne palačinke
Potrebno:
3 jaja
250 g brašna
250 ml mlijeka
250 ml mineralne vode
kakao u prahu
Nutella
vrhnje za šlag
Priprema:
Umutite tijesto za palačinke i dodajte toliko kakaa da dobije jaku čokoladnu boju. U vrhnje za šlag također dodajte kakao u prahu dok ne postane čokoladni šlag. Namažite čokoladne palačinke Nutellom i prekrijte ih čoko-šlagom. Za dekoraciju možete dodati naribanu čokoladu.
Pssst! Ana nosi Liscu.