Foto: Filip Dizdar
Drage naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas pripremile ukusne i zdrave obroke pune proteina, koji će vam dati energije za ove tople dane. Glavno jelo je šareni omlet s kuhanom piletinom i povrćem, a za desert smo odabrale osvježavajući voćni jogurt koji možete napraviti kod kuće. Dobar tek!
Potrebno:
500 g šampinjona
250 g pilećeg mesa
pola glavice luka
četvrt glavice celera
100 g mahuna
7 jaja
2 žlice brašna
kiselo vrhnje
Priprema:
Pileće meso skuhajte i izrežite na kockice. Sitno narežite polovicu glavice luka, celer, skuhane mahune te šampinjone. Razmutite jaja i ubacite pripravljeno meso i povrće. Dodajte dvije žlice brašna, malo ulja, i pola čaše kiselog vrhnja te posolite i popaprite po želji. Omlet pecite kao deblje palačinke.
Voćni jogurt
Potrebno:
300 g nemasnog posnog sira
200 g manje masnog jogurta
100 g šumskog voća
2 žlice šećera u prahu
1 vanilin šećer
Priprema:
Izmiješajte jogurt, posni sir i šećer. Voće usitnite mikserom i pomiješajte s jogurt masom. Ukrasite po želji voćem ili čokoladnim mrvicama.
Pssst! Ana nosi dvodijelni kupaći kostim Limassol (559 kn).