DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subote smo kao glavnu namirnicu odabrali bademe. Kad su slastice u pitanju, s bademima ne možete pogriješiti, a jeste li znale da bademi odlično pristaju i slanim jelima? Bademi se često dodaju u salate ili priloge s rižom, a izvrsno pristaju i uz piletinu. Mi smo za vas pripremili kombinaciju tjestenine, sira, badema i soja sosa, a za desert smo odabrali cupcakese punjene bademima i kremom od vanilije. Dobar tek!
Potrebno:
400 g integralne tjestenine
5 žlica soja sosa
2 žlice maslinovog ulja
4 komada trokut sira Zdenka
150 g ABC sira
5 žlica mljevenih badema
0.25 l vrhnja za kuhanje
papar
Priprema:
Tjesteninu stavite kuhati u manje vode, te dodajte soja sos i maslinovo ulje. Nakon to se tjestenina skuha ocijedite ju ali sačuvajte vodu u kojoj se kuhala. Voda u kojoj je tjestenina skuhana trebala bi biti gusta, vratite ju na vatru te u nju ubacite četiri Zdenka i oko 150 g ABC sira. Sir će se vrlo brzo otopiti. Dodajte vrhnja za kuhanje po želji, mljevene bademe i malo papra. Umak promiješajte s tjesteninom.
Cupcakesi s bademima i vanilijom
Potrebno:
75 dkg brašna
40 dkg šećera
3 jaja
2 prašaka za pecivo
3 naranče
6 dcl soka od naranče
2 žlice ulja
rum po želji
0.5 kg badema
7,5 dcl mlijeka
3 pudinga vanilija
vanilin šećer
70 g margarina
Priprema:
Odvojite žumanjak od bjelanjka. Žumanjku dodajte brašno, šećer, prašak za pecivo, naribanu koru od tri naranče, malo ruma, sok od naranče i dvije žlice ulja. Bjelanjak izmutite u snijeg i dodajte ostatku smjese U smjesu na kraju dodaj nasjeckane bademe. Za kremu skuhaj tri pudinga od vanilije u 0.75 l mlijeka te ih ohladite. U ohlađeni puding dodajte margarin, vanilin šećer i sve lijepo izradite u kremu. Ohlađene muffine izdubite i napunite kremom te ukrasite po želji.
Prethodne Anine recepte pogledajte ovdje.