Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote smo za vas pripremile osvježavajuću šarenu salatu s orasima, celerom, jabukom i tunom. Servirajte ju uz preljev od jogurta i majoneze. Za desert smo odabrale ukusne i zdrave palačinke od heljdinog, kukuruznog i integralnog brašna dekorirane s jagodama i bananama. Dobar tek!
Potrebno:
100 g korijena celera
100 g stabljike celera (bez lišća)
1 reska crvena jabuka
50 g krupno sjeckanih oraha
150 g konzervirane tune
2 jušne žlice limunovog soka
90 g majoneze light
100 g kiselog vrhnja
pola čajne žličice senfa
sol i svježe mljeveni papar po želji
Priprema:
Jabuku i stabljike celera operite, osušite i narežite ih na manje kockice .Ogulite korijen celera i naribajte na rezance. Nasjeckajte orahe, dodajte tunu i limunov sok, te sve zajedno promiješajte. Možete dodati zelene salate ili rikole po želji. Preljev napravite tako da pomiješajte vrhnje, majonezu i senf, po želji dodajte sol i svježe mljeveni papar. Servirajte ohlađenu salatu s preljevom.
Zdrave palačinke s voćem
Potrebno:
45g brašna od prosa
45g kukuruznog brašna
45g heljdinog brašna
20g integralnog brašna
1 žličica praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
prstohvat soli
2 jaja
2 1/2 žlice šećera
125ml jogurta
125ml mlijeka
1 žlica maslinovog ulja
banane i jagode
Priprema:
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj zdjeli pomiješajte žumanjke, šećer, jogurt, mlijeko i maslinovo ulje. Dobro izmiješajte mikserom. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Lagano ih umiješajte u smjesu sa žumanjcima. Kada je sve izmiješano, dodajte smjesu s brašnom i ponovno dobro izmiješajte. Ispecite malo deblje palačinke i poslužite ih uz narezane jagode i banane.
Pstt! Ana na fotki nosi prekrasni Liscin badić Zanzibar (cijena 460 kn). Liscinu raskošnu ponudu pogledajte ovdje.