Anina seksi kuhinja: Zdravo i ukusno!

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote smo za vas pripremile osvježavajuću šarenu salatu s orasima, celerom, jabukom i tunom. Servirajte ju uz preljev od jogurta i majoneze. Za desert smo odabrale ukusne i zdrave palačinke od heljdinog, kukuruznog i integralnog brašna dekorirane s jagodama i bananama. Dobar tek!

Salata s tunom i orasima

Potrebno:

 100 g korijena celera

 100 g stabljike celera (bez lišća)

 1 reska crvena jabuka

 50 g krupno sjeckanih oraha

 150 g konzervirane tune

 2 jušne žlice limunovog soka

 90 g majoneze light

 100 g kiselog vrhnja

 pola čajne žličice senfa

 sol i svježe mljeveni papar po želji

Priprema:

Jabuku i stabljike celera operite, osušite i narežite ih na manje kockice .Ogulite korijen celera i naribajte na rezance. Nasjeckajte orahe, dodajte tunu i limunov sok, te sve zajedno promiješajte. Možete dodati zelene salate ili rikole po želji. Preljev napravite tako da pomiješajte vrhnje, majonezu i senf, po želji dodajte sol i svježe mljeveni papar. Servirajte ohlađenu salatu s preljevom.

Zdrave palačinke s voćem


Potrebno:

45g brašna od prosa


45g kukuruznog brašna


45g heljdinog brašna


20g integralnog brašna


1 žličica praška za pecivo


1/4 žličice sode bikarbone


prstohvat soli


2 jaja


2 1/2 žlice šećera


125ml jogurta


125ml mlijeka


1 žlica maslinovog ulja

banane i jagode

Priprema:

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj zdjeli pomiješajte žumanjke, šećer, jogurt, mlijeko i maslinovo ulje. Dobro izmiješajte mikserom. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Lagano ih umiješajte u smjesu sa žumanjcima. Kada je sve izmiješano, dodajte smjesu s brašnom i ponovno dobro izmiješajte. Ispecite malo deblje palačinke i poslužite ih uz narezane jagode i banane.
 

Pstt! Ana na fotki nosi prekrasni Liscin badić Zanzibar (cijena 460 kn). Liscinu raskošnu ponudu pogledajte ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.