Foto: Screenshot YouTube
VIDEO s receptom i tutorijalom za izradu ovog kolača pogledalo je 2,130,275 ljudi, a za to postoji dobar razlog!
Zašto?
Pa, prije svega, za izradu vam je potrebno samo 3 sastojka a to su jaja, tamna ili bijela čokolada i kremasti sir!
SASTOJCI:
3 jaja
120 grama bijele (ili tamne) čokolade
120 g kremastog sira
POSTUPAK:
Prvo je potrebno odvojiti bjelanjke od žutanjka i staviti bjelanjke u hladnjak.
Zatim zagrijavamo pećnicu na 170 stupnjeva te topimo čokoladu na pari.
Bjelanjke tučemo u gusti snijeg te odvojeno istučemo žutanjke.
Otopljenu čokoladu miješamo s kremastim sirom dok ne dobijemo ravnomjernu smjesu i zatim dodajemo žutanjke pa bjelanjke.
Nauljimo papir za pečenje te ga stavljamo u kalup za kolač i ulijevamo smjesu.
Kalup stavljamo na veći lim za pečenje u koji ulijevamo kipuću vodu i zatim sve pažljivo stavljamo u pećnicu.
Kolač prvo pečemo 15 minuta na 170 stupnjeva, zatim još 15 minuta na 160 stupnjeva, a zatim gasimo pećnicu i u njoj ostavljamo kolač da se peče još 15 minuta.
I to je to!