Ekskluzivno za Index Rouge spisateljica Alice Peterson govori o knjizi "Od ponedjeljka do petka"

Foto: Press Foto, Ilustracija Index

GOTOVO svatko je čuo, ako ne i pročitao "Pedeset nijansi sive", no jeste li znali da je nježna romantična priča koja uključuje grupu šetača pasa zamijenila baš nju na Amazonu u Velikoj Britaniji na mjestu najprodavanijih knjiga? To je knjiga Alice Peterson "Od ponedjeljka do petka"?

Ova urnebesna knjiga o tridesetčetverogodišnjoj Gilly osvojila je srca žena i muškaraca diljem svijeta, a naći će se i u rukama 5 naših čitatelja!

Pročitajte naš intervju sa spisateljicom Alice Peterson te proučite pravila na dnu članka uz pomoću kojih ćete se prijaviti za ovu fantastičnu knjigu!

ALICE PETERSON GOVORI EKSKLUZIVNO ZA INDEX ROUGE:
 
1. Kako ste došli na ideju za knjigu "Od ponedjeljka do petka"?

Sretala sam mnogo potencijalnih "od ponedjeljka do petka" ljudi, i nakon nekoliko pomalo zabrinjavajućih intervjua, pomislila sam - u ovome leži dobra komedija!

2. Je li priča temeljena na vašim osobnim iskustvima?

Da, od svih knjiga koje sam napisala, knjiga "Od ponedjeljka do petka", najviše se temelji na nekim mojim iskustvima. Mnogi prijatelji i članovi obitelji kažu kako me prepoznaju u Gilly. Također, radnja se odvija u zapadnom Londonu, gdje i ja živim.

3. Dakle, koliko ste zapravo slični liku Gilly?

Pa, poput Gilly, i ja imam psa - zgodnog terijera po imenu Mr Darcy. I ja imam slučaj "od ponedjeljka do petka" pa sam uživala u scenama u kojima se stanovnici po prvi puta useljuju, jer su te scene poprilično temeljene na mom iskustvu. Definitivno imam isti smisao za humor kao moja junakinja. Gilly je zanimljiva mješavina snage i ranjivosti, mislim da su mnogi ljudi takvi, a takva sam i ja - snažna izvana, a iznutra se kriju mnoge nesigurnosti.


4. Gilly brine oko proslave 35. rođendana. Mislite li da žene danas sve više brinu zbog starenja?


Gledajući unazad, mislim da sam pretjerala, jer 35 je još uvijek "jako mlado"! Mislim da žene više brinu oko starenja ako još nisu upoznale "onog pravog" ili ako žele osnovati obitelj, u tom slučaju godine su važan faktor. No, na kraju krajeva, svi starimo u isto vrijeme i ne možemo učiniti ništa u vezi toga pa mislim da je važno jednostavno uživati u životu. Ja sam upravo navršila 40 godina i jako se veselim drugoj polovici! Jednom mi je netko rekao "godine su čast", i mislim da je to istina.

5. Biste li voljeli da se snimi film prema ovoj knjizi?

Naravno, jako bih to voljela. To je san svakog autora.

6.Kad biste mogli birati, tko bi glumio Gilly, a tko Guyja?

Mislim da bi Carey Mulligan dražesno odglumila Gilly, a Guyja nevjerojatno privlačan Jim Sturgess.

7. Žene diljem svijeta obožavaju vaše knjige! Kakve knjige vi najradije čitate u slobodno vrijeme? Što ste zadnje pročitali?

Čitam sve i svašta, od romanse do trilera. Više čitam fikciju, a zadnji roman koji sam pročitala bio je "The Husband’s Secret".

8. Što radite kad ne pišete?


Obožavam fitness i volim pilates i plivanje. Uživam u druženju s prijateljima i obitelji, odlascima na izložbe te u kino, volim igrati bridž, a nedavno sam išla i na talijanski odmor s kuhanjem. Upravo sam postavila novu kuhinju u kući pa planiram pripravljati puno ukusne talijanske hrane.

9. Koji su vaši planovi za budućnost? Što nam pripremate?

Namjeravam napisati novi roman. Upravo sam napisala jedan o ovisnosti, što je vrlo zanimljiva tema. Sada je vrijeme za komediju, pa tražim nove ideje. Jednostavno ćete morati pričekati i vidjeti o čemu se radi...

Mozaik Knjiga  će 5 sretnih čitatelja nagraditi primjerkom knjige "Od ponedjeljka do petka"!

Prijava i proglašenje dobitnika:

1. Uploadaj simpatičnu fotku na kojoj si sa psom na Index Lajk. Ukoliko nemaš račun na Index Lajku, jednostavno i brzo kreiraj ga ovdje.
2. Prilikom uploadanja, fotku nazovi nekim prigodnim naslovom ("Ja i moj mezimac", "Pas kojeg obožavam", "Floki voli šetati"), stavi je u rubriku Ljubimci, a pod OZNAKE upiši riječ KNJIGA.
 

3. Prijave traju od ponedjeljka 24.02.2014. do isteka četvrtka 27.02.2014.
4. Dobitnice knjiga objavit ćemo na Index Rougeu, u petak, 28.02.2014. u 12 sati.
5.  Među prijavama koje sakupe najveći broj likeova na Index Lajku, stručni žiri Mozaik Knjige i Index Rougea (Maja Kecerin i Dina Plevnik) odabrati će 5 najsimpatičnijih. 

Pravila:

- Upozorenje: Svaka naknadna izmjena naslova fotografije poništava prikupljene lajkove. U slučaju da nije upisan smislen naslov fotografije (nasumično izabrana riječ ili nizovi znakova ne smatraju se naslovom), administrator rubrike Lajk zadržava pravo izmjene naslova ili brisanja fotografije zbog kršenja pravila natječaja.


- Administrator zadržava pravo uklanjanja svih prijavljenih fotografija koje su vulgarne, opscene, degutantne ili uvredljive.

- Administrator zadržava pravo uklanjanja svih prijavljenih fotografija za koje se utvrdi da krše autorska prava.

- Administrator zadržava pravo uklanjanja svih prijavljenih fotografija koje narušavaju ugled natječaja.

- Prijava na natječaj podrazumijeva da ste pročitali pravila natječaja i prihvaćate sve uvjete natječaja.

- Pet fotografija s najvećim brojem lajkova osvojit će ovu popularnu knjigu.

- Svi sudionici natječaja odriču se prava žalbe vezano uz broj lajkova svojih fotografija ili fotografija drugih sudionika.

- Svi sudionici natječaja prihvaćaju pravila koja je odredio organizator.

- Index zadržava pravo naknadne izmjene pravila.

- Za sve upite oko natječaja možete nas kontaktirati na mail adresu lajk@index.hr

- Index.hr ne odgovara za kvalitetu nagrada te ih dijeli onako kako ih dobije od partnera u nagradnjači.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.