Make-up i ljubav: Ima li jedno veze s drugim?

Foto: Tom Ford

MUŠKARCI generalno preferiraju žene koje nisu prejako našminkane, ali istraživanja pokazuju da im šminka ponekad ni ne smeta baš toliko. Ne kažemo da ćeš uspjeti upecati frajera o kojem sanjaš ako promijeniš način na koji se šminkaš, ali ova istraživanja kažu upravo to:

Sjenilo generira poruke

Oči su prozori duše, zar ne? Tako barem kažu, a istraživanje stranice za pronalazak spojeva Zoosk kaže da su žene koje su stavile sliku na kojoj imaju sjenilo dobile 139 posto više poruka od onih koje su odabrale prirodan izgled. Naravno, to ne znači da na prvi spoj moraš doći sa agresivnim smokey-eye make-upom, ali definitivno nije loše naglasiti oči.

Crveni ruž je još uvijek najpoželjniji

Tko bi rekao da muškarci uopće primjećuju nijanse našeg ruža? Istraživanje Sveučilišta Manchester testiralo je koliko muškarci bulje u nas s obzirom na ruž koji imamo. Pobjednik je klasični, crveni ruž zbog kojeg u nas gledaju 7.3 sekunde, a iza njega roza ruž zbog kojeg će na nama zadržati pogled 6.7 sekundi. Tko bi rekao da ruž ima magična svojstva?

Ili ja, ili tvoj ruž

Iako muškarci vole prirodni look, većini ipak neće smetati žena koja se šminka, pogotovo ako ona jako voli make-up. Ipak, neki će ići tako daleko i tražiti ženu da bira između njih i šminke, i tu imamo loše vijesti: Čak 57 posto žena reklo je da bi se radije odrekle dečka koji ih traći da se prestanu šminkati nego svoje kozmetičke torbice. Muškarcima ovo vjerojatno nikada neće biti jasno, ali većini žena ipak hoće.

Rumenilo ga ne zanima

Ni bronzer. Svaka žena koja je upoznala čari preobrazbe lica koje nam omogućuje sjenčanje obraza teško će povjerovati u ovo, ali istraživanje stranice Zoosk kaže da je glavni fokus muškaraca još uvijek na očima i usnama. Naravno da se nećemo odreći svog najdražeg rumenila, ali nije loše znati.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.