S TOPLIJIM danima stižu i razne vesele prigode i tulumi na otvorenom, pa je vrijeme da naučiš raditi neke nove koktele. Popularni koktel na bazi tekile, kojom Meksikanci nazdravljaju sve važnije blagdane i praznike, jedan je od najpopularnijih ženskih koktela u svijetu, pa ovaj recept obavezno zapiši u svoju "malu knjižicu".
tekila
limeta
triple sec
sol
led
Pojašnjenje:
Margarita je meksički koktel koji potječe iz prve polovine 20. stoljeća. Pretpostavlja se da je ime dobio prema kćeri njemačkog ambasadora - Margeriti Henkel, koja je prva probala novo piće koktel-majstora Don Carlosa Orozca u gradu Ensenada. Danas je popularna u cijelome svijetu - osobito u SAD-u, te se smatra najučestalijim koktelom na bazi tekile, koji ima tisuću i jednu varijaciju. Umjesto limete, za pripravljanje margarite možete koristiti sok od limuna, jabuke, naranče...zapravo, što god poželite.
Priprema:
Odaberite čaše u kojima ćete služiti koktele, te ih stavite u zamrzivač da se ohlade.
U shakeru izmiješajte tekilu, triple sec (voćni liker od narančine kore) i sok iscijeđene limete u omjeru 2:1:1, odnosno 50 posto tekile, 25 posto triple seca i 25 posto limetinog soka.
Polovicom limete prođite po rubovima čaša za služenje koktela te ih "uronite" u sol da dobijte prepoznatljivi rub. Napunite čaše zdrobljenim ledom, te prelijte piće preko njega. Poslužite s kriškom limete.
Tekst preuzet s portala www.wish.hr