Obožavaš krafne? Ove godine ih napokon nauči raditi kod kuće!

Foto: Shutterstock

VRIJEME je maškara, zabavnih i finih tradicija od kojih su vjerojatno krafne ili pokladnice najslađe. Ako obožavaš svježe i tople krafne, ali ne podnosiš prženu hranu ovaj recept za mini-krafne je baš za tebe.

Sastojci:

175 ml mlijeka
75 g šećera
75 g maslaca (sobne temperature)
425 g brašna
2 jaja
½ žličice soli
1 kvasac

Priprema:

1. U toplo mlijeko uspi malo šećera i kvasac i ostavi 5 minuta. Brašno, šećer i sol umiješaj u posudi, zatim dodaj prethodno izmiksana jaja, maslac i mješavinu mlijeka i kvasca.

2. Sve sastojke dobro izmiješaj, a potom na radnoj površini umijesi u tijesto. Tijesto bi trebalo biti mekano i ljepljivo. Vrati tijesto u posudu, prekrij krpom i ostavi na toplom mjestu 1 sat, kako bi se tijesto diglo.

3. Nakon toga, lagano premijesi tijesto i izvaljaj na debljinu od 1 cm. Okruglim kalupom promjera 5-6 cm napravi male krafnice i posloži na pleh. Ostavi dovoljno prostora među krafnama, jer će narasti. Neka krafne odstoje na toplom još 40 minuta ili dok se ne poduplaju.

4. Zagrij pećnicu na 180C i peci krafne 10-12 minuta. Gotove se kada dobiju poznatu zlatno-smeđu boju.

Napuni ih klasično – marmeladom ili čokoladom i pospi šećerom u prahu. U svakom slučaju izbor punjenja i preljeva ostavljamo tebi, uživaj!

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.