Očisti pore iznutra i izvana

NAŠA koža diše kroz pore, to svi znamo, no pore su vrlo "komplicirane za održavanje" te često znaju uzrokovati crvenilo kože, prištiće i akne. Prištići nastaju kada se pore začepe prljavštinom ili bakterijama (otuda nastaje onaj mali gnojni prištić kojeg svi mrzimo).

Jednostavan način održavanja tvojih pora je putem pravilnog njegovanja kože i tijela. Što to znači?

Voda

Odličan početak je hidratacija - nastoj piti 2 litre vode na dan, to je izvrstan i vrlo jeftin način hidratiziranja kože.

Prehrana


Tvoje tijelo ti je najzahvalnije kada je u pH ravnoteži - informiraj se te probaj svoju prehranu uravnotežiti, kako ne bi sadržavala previše namirnica koje su "kisele", a premalo onih koje su "lužnate", jer omjer za zdrave ljude zapravo je 75% "lužnate hrane", a 25% "kisele" hrane - što zapravo znači da pojačaš unos svježeg voća i povrća, a da pokušaš izbjegavati prženu, masnu hranu, crveno meso, kavu, bijeli šećer te sokove pune šećera.

Stres

Također, veliku ulogu trebaš pridodati stresu, jer on je taj o kome ovisi hoće li se tvoje pore prirodno pročistiti. Stres stvara kiselinu unutar tvog tijela koja se kasnije eliminira kroz tvoju kožu. I sama znaš što ti je činiti - pokušaj smanjiti stres u svojoj okolini, pronađi nešto što te umiruje poput slušanja glazbe, čitanja časopisa...

Nježno tretiranje lica

Jedna od najvećih pogrešaka je prečesto pranje lica i tijela sapunom. Ako već koristiš takve preparate, savjetujemo ti da onda koristiš nježne preparate sa hipoalergennim glicerinom - no ne više od jednom na dan! Također izbjegavaj preparate koji u sebi imaju veliku količinu alkohola, naš savjet ti je - nastoj pronaći tonik za lice koji u sebi ne sadrži alkohol.

Pridržavaj se ovih savjeta najbolje što možeš - tvoje lice i koža će ti biti vrlo zahvalni!

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.