Ponavljamo recept koji ste tražili: Irenini crveni baršunasti cupcakesi

Foto: weheartit

DRAGE naše cure! Odlučili smo odgovoriti na vaše brojne zahtjeve i ponoviti recept za crvene baršunaste kolačiće naše frendice Irene, koji vas je osvojio prošle godine. Dobar tek!

Sastojci za crveno tijesto:

60 grama maslaca (ne margarina) bez soli - na sobnoj temperaturi

150 grama šećera

1 jaje

1 velika žlica kakaa u prahu, bez dodanog šećera

2 velike žlice crvene boje za hranu (npr. Dr. Oetker red food colouring)

pola male žličice vanilija ekstrakta

120 ml kiselog mlijeka

150 grama glatkog brašna

pola male žličice bikarbonat sode

1 i pol mala žličica bijelog octa

Sastojci za bijelu glazuru:

300 grama šećera u prahu

50 grama maslaca bez soli - na sobnoj temperaturi

125 grama Philadelphia sira

Postupak:

Tijesto:


1. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva

2. Stavi maslac i šećer u zdjelu i mikserom izmiješaj sve dok ne dobiješ laganu smjesu. Smjesa mora biti bjelkasta izgledati kao oblak. Zatim namjesti mikser na visoku brzinu, polako dodaj jaje i istuci dok se sve ne izmiješa!

3. U posebnu zdjelu, umiješaj kakao, crvenu boju i vanilija ekstrakt sve dok ne dobiješ tamnu, gustu smjesu. Dodaj to smjesi broj 1 i miješaj dok se sve ne stopi.

4. Smanji mikser na manju brzinu i dodaj pola količine kiselog mlijeka. Dobro istuci smjesu te dodaj pola količine brašna, dok se sve lijepo ne izmiješa.

5. Ponovi proces s ostatkom kiselog mlijeka, i ostatkom brašna (jako je bitno polako dodavati ove sastojke). Namjesti mikser na visoku brzinu i sve ponovno dobro izmiješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.

6. Dodaj sodu i ocat, i opet istuci na visokoj brzini dok se svi sastojci ne izjednače.

7. Smjesu rasporedi u papirnate čašice za cupcakese

8. Stavi cupcakese u pećnicu koja se prethodno grijala  na 25 do 30 minuta. NIKAKO NE OTVARAJ PEĆNICU DOK SE CUPCAKESI PEKU JER ĆE SE SPUSTITI!

9. Kad izvadiš cupcakese iz pećnice napravi mali trik: stavi čačkalicu ili mali nož u jedan cupcake: ako je tijesto dobro ispečeno, čačkalica ili nož trebaju izaći potpuno čisti - bez tijesta.

10. Pričekaj da se cupcakesi ohlade i tek onda kreni raditi glazuru.

Glazura


1. Istuci u zdjeli šećer i maslac u jednoličnu smjesu

2. U smjesu dodaj sir u komadu i na laganoj brzini lijepo sve izmiješaj. Mikser mora biti na laganoj brzini jer bi na prevelikoj brzini sir mogao postati vodenast.

3. Kada završiš sa miješanjem, tvoja je glazura gotova te ju možeš rasporediti na cupcakese nožem ili pumpicom te ukrasiti po želji!

Psst! U frižideru ovi cupcakesi mogu stajati i nekoliko dana pa ih možeš pripremiti i unaprijed!


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.