SEZONA partyja u zatvorenom je počela a sukladno tome, naši stanovi vikendom postaju okupljališta prije izlaska u grad. Kako bi razbila rutinu i iznenadila svoje goste, pokušaj napraviti sljedeću alkoholnu poslasticu:
Svježi limunov sok iz jednog limuna
5 jabuka
1/2 litre vode
Jedna otopljena čokolada
1/4 litre mlijeka
1/4 litre umaka od karamele
Jedna mljevena bijela želatina
1/4 čaše šećera
1 čaša votke
Postupak:
Jabuke izreži po dužini na polovice (koje ćeš kasnije ponovno izrezati na pola) i sa žličicom izgrabi meso, pazeći da svaki komadić bude podjednake debljine. Jabučice postavi na posudu te po njima iscijedi limunov sok, a potom ih stavi u frižider tako dugo dok punjenje ne bude gotovo.
Punjenje
U zdjeli pomiješaj vruću čokoladu i vodu, potom dodaj mlijeko i umak od karamele. Nakon što si dobro izmiješala navedene sastojke, u smjesu ulij želatinu i pusti da odstoji dvije minute. Smjesu zagrij na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje i dodavanje šećera. Isključi vatru i pusti smjesu da se ohladi, ali prije toga nemoj zaboraviti dodati votku. Punjenje nanesi na jabučice u podjednakoj količini. Jabučice stavi u frižider i pusti da odstoje preko noći.