Ta divna stvorenja: 5 načina na koji muškarci prekidaju sa ženama

Foto: Massimo Dutti

SVAKI ima svoj način, i svaki misli da radi najbolje. Muškarci ne ostaju u vezama u kojima nisu sretni, a ovo je 5 najčešćih načina na koji obilježavaju kraj.

Nestajanje
 
U potpunosti se izgubi iz tvog života. Ne odgovara na pozive, ni na poruke, ekstremni slučajevi čak promijene broj i na neko vrijeme se povuku, pa prestaju dolaziti na mjesta na kojima bi te mogli sresti. Ova vrsta kukavičluka se viđa jako rijetko, ali postoji.
 
Polu-nestajanje
 
On zadržava svoju formu, pa će ti odgovoriti i na poziv, i na poruku, ali nećeš ga moći vidjeti. Ovakav muškarac će brzo postati majstor u izmišljanju isprika zašto se baš danas ne možete vidjeti. Razlog je jednostavan: Nema hrabrosti prekinuti s tobom. Radije će pustiti da veza polako nestane, ili da ga ti ostaviš, samo kako ne bi ispao kreten. 
 
Varanje
 
Nije mu više stalo, pa nema razloga da ostane vjeran. Umjesto da bude muško i kaže ti da je gotovo, ovakav muškarac će varati i nadati se da ćeš ga što prije uhvatiti. To mu olakšava posao, a uz to i uživa u slobodnjačkom životu.
 
Saniranje štete
 
Ovaj tip će te ostaviti, ali uvjeravati će te da nije stvar u tebi. Ti si jednostavno predobra za njega i on ne zaslužuje toliko dobru vezu. Koliko god ovo dobro zvučalo, to je samo još jedan način da pokaže koliko je sebičan. Ne voli te, ali ne želi da pričaš ružno o njemu, pa ti se ulizuje kako bi mislila da je zapravo jako divan, nesebičan tip.
 
Pravi način
 
Ovo će napraviti muškarac. Biti će u teško, ali skupit će hrabrost, sjesti s tobom i u četiri oka ti objasniti zbog čega više ne možete biti zajedno. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.