Ultimativni vodič kroz pokajanje: Kako ispraviti pogrešku?

Foto: weheartit

ZEZNULA si stvar? Postoje načini kako da ispraviš grešku.

1. U ljubavi

Iako laganje nije pohvalno, svima se događa i nije nimalo ugodno kada te partner uhvati u tome. Bez obzira na razlog, ako si ulovljena u laži, bitno je da vratiš povjerenje osobe kojoj si lagala. To ćeš postići isprikom, obećanjem da se tako nešto više neće ponoviti, držanjem tog obećanja, ali i davanjem prostora i vremena toj osobi da oprosti te razumijevanjem za njezinu ljutnju i promjene raspoloženja. Preuzimanje krivnje podrazumijeva i dodatni trud s tvoje strane, ali to je teret koji moraš podnijeti, jer ipak si sama kriva.
 
2. Na poslu
 
Pogreške u profesionalnom okruženju podrazumijevaju više od povrijeđenih osjećaja, a to je da tvoji nadređeni i kolege mogu promijeniti način na koji te gledaju. A da se to ne dogodi i s obzirom da se iskrenost itekako cijeni, bolje je priznati pogrešku na vrijeme, nego čekati da ona bude otkrivena. Također, dodatni plus je istaknuti način na koji ju možeš popraviti. I ovo će zahtijevati dodatni trud, ali bolje i to nego traženje novog posla.
 
3. S prijateljima
 
Slično kao i u prva dva slučaja, iskrena isprika uvijek pali, a kada su u pitanju prijatelji, uvijek je najbolje izabrati ispriku oči u oči. Bitno je da istakneš da si svjesna gdje si pogriješila i da naglasiš da ćeš učiniti sve što je potrebno da to ispraviš. Prijatelji se uglavnom imaju tendenciju ljutiti duže nego partner, ali bitno je da shvatiš da oni na to imaju pravo te da se trebaš strpiti. Bit će dovoljno za prvu ruku istaknuti da i dalje cijeniš vaše prijateljstvo, a zatim pričekati da se stvari slegnu.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.