Zdrav početak uz Index i Joga Tao: Vježbe za gipku kralježnicu

SVE cure koje puno sjede znaju kako bez tjelovježbe bolovi u leđima znaju biti česta i iritantna pojava. Kako bi pomogli da se pravilno razgibate, donosimo vam najnovije vježbe iz Joga centra Tao.

Naša Mirela za vas će danas izvoditi sljedeće vježbe:

1. Adho mukha twist – hvataš se za suprotni gležanj

2. Utanasana i prasarita twist

3. Utkatasana twist

4.  Ardha matsyendrasana

5. Parighasana

6. Salamba sarvangasana

7. Shavasana

Prilikom izvođenja twista, unutarnji organi su komprimirani, što dovodi  potiskivanju krvi ispunjene metaboličkim otpadima i toksinima. Kada napustimo položaj, svježa krv pritišće noseći kisik kroz okolna tkiva. U većini twisteva otvaramo prsni koš i istežemo ramena, snažimo i izdužujemo kralježnicu te otklanjamo bol u leđima i kukovima.

SAVJET:  Uvijek ulazite u twist koristeći Uddiyana bandhu te nastojite pokrenuti rotaciju već iz donjeg dijela leđa. Nikako nemojte rotirati samo prsni dio kralježnice da ne dođe do ozljede. Pronađite dah i dišite duboki i smireni Ujjayi. Na udah se izdužite kroz vrh glave a na izdah još malo produbite položaj.

Mnoge žene bolove u leđima osjećaju i prilikom menstruacije pa kod naših kolega na Index Apetitu možete naučiti kako uz pravilnu prehranu na prirodan i zdrav način ukloniti menstrualne tegobe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.