"Ženska priča" s Karmelom Špoljarić i Milanom Vuković Runjić oduševila posjetitelje

Foto: Press Foto

OVOG se utorka, u caffe baru  Book caffe održala još jedno zanimljivo i veselo okupljanje pod već poznatim nazivom "Ženska večer".

Centar za kreativno pisanje, pod voditeljskom palicom stand up komičarke i spisateljice Marijane Perinić održao je zanimljivu večer u kojoj je voditeljica ugostila zanimljive gošće -  Milanu Vuković Runjić i Karmelu Špoljarić.

Petu Žensku večer otvorila je šarmantna Karmela Špoljarić, novo ime hrvatske književnosti, autorica kojoj je uspjelo gotovo nemoguće, u samo jednoj godini, 2013. objaviti dvije knjige, roman Nije ovo Twin Peaks (AGM, 2013)  i zbirku priča Pazi što ćeš poželjeti (CeKaPe, 2013). Odličnim književnim kritikama i sjajnom recepcijom romana i priča, svoje je ime upisala u vrh hrvatske književne produkcije, kako kod književne kritike, tako i kod čitatelja, a u zanimljivom razgovoru o pisanju, književnosti, inspiraciji i radionicama pisanja predstavila je svoje knjige i svoju trajnu očaranost umjetnošću koju živi kroz pisanje i svoju drugu veliku ljubav, slikarstvo. Karmela Špoljarić u svojim knjigama vrlo vješto spaja različite književne žanrove što je inspiriralo mlade, talentirane glumce Teatra G da  dio jedne od priča iz njene zbirke, Čarobnica, izvedu pred oduševljenom publikom, u prepunom Book caffeu.



Milana Vuković Runjić još jednom je publiku osvojila  šarmom, znanjem, obrazovanošću,
bogatim iskustvom književnice s dvadeset objavljenih knjiga, kolumnistice za čijim tekstovima  i nakon sedam godina od prestanka pisanja kolumni jednako žale žene i muškarci, urednice sjajnih knjiga domaće i strane književnosti, suvlasnice izdavačke kuće koja i u ovim teškim vremenima ljubavlju prema književnosti i pisanju prkosi krizi i puni izlog svoje male, sada već kultne knjižare u centru grada, novim, zanimljivim knjigama, a svoje znanje i iskustvo pisanja s velikom ljubavlju i entuzijazmom prenosi na  polaznice radionica pisanja u Klubu kreativnih žena.

Ženska priča nastavlja pričati "ženske priče", a do ljeta će ih pričati nove gošće.  U ožujku Julijana Matanović, a nakon nje Ivana Simić Bodrožić, Sanja Pilić, Merita Arslani, Lidija Dujić, Jasmina Rodić, Aleksandra Orlić, Tomica Šćavina i Silvija Šesto.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.