Chic magistrica: Stilu prelijepe Josipe nećete moći odoljeti

Foto: Privatni arhiv

AKO STE aktivni korisnik Instagrama i zaljubljenik u modu, ime Josipe Dragun sigurno vam je poznato. Svim ljubiteljicama opuštenog, a elegantnog stila njen je profil prva adresa za inspiraciju, a osim modnih kombinacija na njemu ćete otkriti zagrebačke kafiće za koje možda ni ne znate, ali i vizure grada koje su vam zasigurno promaknule.

Iako se može pohvaliti odličnim stilom i zavidnim fotografskim vještinama, simpatična Josipa uvjerava nas da joj je to samo hobi. Magistrirala je eksperimentalnu biologiju i time se želi baviti u budućnosti, a Instagram joj samo pruža mogućnost da se kreativno izrazi.

Popričali smo s ovom chic Hrvaticom i otkrili kako je krenula njena ljubav s Instagramom, što će ovo jeseni useliti u svoj ormar, tko su joj modni uzori i kakvi su joj planovi za budućnost.

Kako si odlučila da ćeš svoje modne kombinacije objavljivati na Instagramu?

Moda je oduvijek bila prisutna u mom životu, ali mi nikada nije bila fokus.

Instagram mi je pružio mogućnost da nenametljivo pokažem svoj stil, a modne kombinacije lako su se uklapale uz filterizirane detalje moje svakodnevice.

Kako izabireš kombinacije koje ćeš fotkati i objaviti, je li riječ o trendovima ili se jednostavno obučeš kako želiš na dan snimanja?

Ne bih ja to nazvala "dani snimanja", jer većina mojih fotografija nastaje kao rezultat opuštenih kava i šetnji s meni dragim ljudima koji tada stanu iza kamere i tih par sekundi budu najbolji #streetstyle fotografi. Modne kombinacije nisu danima pomno planirane, a česta su i "nemam što za obući" jutra, pa se oblačim po raspoloženju.

Moj stil nije nepredvidljiv, ne pratim slijepo trendove. Ne spajam nespojive uzorke, nego se držim jednostavnih komada i pravila "manje je više".

Što je najvažnije za dobru fotku?

Jedna riječ: svijetlo! Sve moje fotografije snimljene su po danu. Pazim na detalje, kontrasvjetlo i pozadinu, tako da proces obrade potraje što kraće i da krajnji rezultat bude što prirodnija fotografija. Najvažnije je pronaći svoj stil i slijediti ga.

Filtere u Instagram aplikaciji zamijenila sam filterima VSCO cam-a i Snapseedom.

Postoje tri pravila kojima se vodim i u svom Instagram svijetu- jednostavnost, iskrenost i pristojnost.

Kako bi opisala svoj stil?

Volim reći da je moj stil "odjeća broj veća". Volim oversized komade i njegujem sportsku eleganciju.

Tko su tvoji modni uzori?

Olivia Palermo, Julie Sariñana, Camille Charriere, Olivia Lopez, Jeanne Damas.

Imaš li omiljene domaće i strane dizajnere?

Imala sam tu sreću da me Instagram spojio s divnim, talentiranim ljudima s područja naše regije, čiji su me modni komadi oduševili, tako da ne mogu izdvojiti nikoga posebno. A što se tiče stranih dizajnera, ne želim da ispadne klišejlizirano, pa ću samo reći da u velikom broju kolekcija mogu pronaći komade koji se lako uklapaju u moj stil.

Što bi svaka žena trebala imati u svom ormaru?

Dobar jeans, bijelu košulju, balerinke, blazer i kvalitetnu torbu.

Što ćeš definitivno nabaviti za sljedeću sezonu?

Ove ću godine definitivno u ormar ubaciti pulover na vezanje. Must have ove sezone. Lako se kombinira s drugim materijalima, a djeluje jako chic. Oversized kardigan kao neizostavni jesensko- zimski komad. Ostavlja svima obožavani "nisam se previše trudila" dojam.

Što nikad ne bi odjenula?

Što nikada ne bih odjenula?! Naravno da postoje odjevni komadi koje nikada ne bih obukla i koji se kao takvi ne nalaze u mom ormaru, ali svi imamo drugačiji stil, pa su nekome meni mrski komadi dragi. Možda neka moja kombinacija za nekoga predstavlja "nikada to ne bih obukla" moment, stoga je najbolje da ovdje završim s odgovorom :)

Kakvi su tvoji planovi?

Planovi?! Ima ih puno. Prije par dana magistrirala sam eksperimentalnu biologiju na Prirodoslovno- matematičkom fakultetu u Zagrebu, stoga je plan u vrlo skoroj budućnosti preseliti se van, afirmirati se u struci i dalje doškolovavati. Instagram je jedan od meni najdražih hobija i nadam se da će tako i ostati.

Može li se u Hrvatskoj zarađivati i živjeti od Instagrama?

Ja ne mogu. Kao što sam rekla, Instagram je od početka bio moj hobi, nikako primarna stvar u mom životu od koje bih si osiguravala egzistenciju, i kao takvog ga volim. Mislim da je hrvatsko tržište jako malo da bi se od Instagrama moglo kvalitetno i lijepo živjeti.

 

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.