Jednostavna i chic jesenska kombinacija koja je preplavila zagrebačku špicu

Foto: Luka Šangulin/Index

IAKO smo službeno zakoračili u jesen, to ne znači da odmah morate uskočiti u hlače.

Ako pitate Zagrepčanke, hlače ove jeseni možete potpuno preskočiti. Centar grada ovih su dana preplavile dame u lepršavim haljinama, a sve su ih iskombinirale s tankim jaknama i ponudile mnoštvo inspiracije za jednostavne i chic jesenske stajlinge.

Najpopularnije su haljine cvjetnog printa koji više nije rezerviran samo za proljeće, no nose se i točkice te drugi vječno popularni uzorci, kao i jednobojni modeli. Iako dominiraju haljine midi i maksi dužine, Zagrepčanke su dokazale da u ovoj kombinaciji prolaze i mini modeli.

Što se tiče jakni, prevladavaju klasični modeli, odnosno kožnjaci, jakne od trapera i baloneri, a svi odlično funkcioniraju u ovoj kombinaciji, samo je potrebno spojiti pravi model jakne s pravom haljinom. Tako je, primjerice, uz kraću haljinu najbolje odabrati duži model jakne, dok uz dugačke haljine bolje idu kratke jakne, no ni dugi modeli ne moraju nužno biti loš odabir.

Teško ćete pogriješiti s odabirom obuće jer, kao što su Zagrepčanke i potvrdile, uz ovu kombinaciju jednako se dobro uklapaju ravne cipele i one s visokom petom, kao i tenisice, balerinke, gležnjače i visoke čizme.

A osim što izgleda chic, kombinacija haljine i jakne idealna je za prevrtljivo jesensko vrijeme jer kada zatopli, jaknu možete skinuti i nositi je u ruci...

..ili je jednostavno svezati oko struka.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.