Jeste li čuli za "snowmanning"? Novi trend u dejtanju mogao bi razočarati mnoge

Foto: Toa Heftiba/Unsplash

UZ ghosting i njemu slične suvremene termine u dejtanju, sada se pojavio i novi termin: "snowmanning", prenosi news.com.au.

Ovaj izraz skovala je stranica za upoznavanje eHarmony. Izraz postoji kako bi opisao prazničku romansu koja se u osnovi "topi" kada praznici prođu.

"Božić je odlična prilika za slavlje i pruža mogućnost za druženje i upoznavanje nekoga posebnog", objasnila je Rachel Lloyd, stručnjakinja za odnose za ovu web stranicu.

"Međutim, kada piće prestane teći i svjećice se ugase, ponekad se početna navala kemije izgubi. Naše istraživanje pokazuje da se mnogo ljudi povuče iz tih novih odnosa, što je trend koji nazivamo 'snowmanning'", rekla je Lloyd.

Prema stranici za upoznavanje, procijenjeno je da će 53 posto onih koji su sudjelovali u prazničkom flertu postati žrtve "snowmanninga" u idućih desetak dana.

Kako se vjeruje, ovaj izraz je inspiriran animiranim filmom Snowman iz 1982. godine. U filmu dječak napravi snjegovića koji magično oživi, a par zajedno putuje na Sjeverni pol kako bi našli Djeda Božićnjaka. Međutim, nakon dana avanture, sunce izlazi i otapa snjegovića, a dječaku ostaju samo dragocjena sjećanja na dobra vremena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.